Afvalkalender gemeente Maastricht

Afvalkalender gemeente Maastricht

Maastricht ligt in het Zuiden van Nederland tegen de Belgische grens aan. Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg. Met zo’n 120.000 inwoners is Maastricht de grootste gemeente van Limburg. Maastricht ligt aan de rivier de Maas.

Afvalkalender gemeente Maastricht 2022

In Maastricht zijn ze al lange tijd actief bezig met het scheiden van het afval. Afval dat gerecycled kan worden kun je in Maastricht gratis weggooien in de daarvoor bestemde containers op het millieuperron, of bij het milieupark. Het restafval mag in de daarvoor bestemde zakken van de gemeente. Op welke dag kun je jouw afval aan de weg zetten? Dat kun je zien door hieronder eenvoudig je postcode en huisnummer in te vullen. Dan krijg je alle ophaaldata te zien. 

Bekijk hier de inzamelkalender Maastricht 2022.

Afvalkalender App

De gemeente Maastricht maakt gebruik van de Milieu App. Deze app, onder de naam Milieu App, is eenvoudig te downloaden. De app is voor Android te downloaden in de Google Play store en voor Apple in de App store. Je kunt de app ook vinden via deze link.

Milieupark Maastricht

Er zijn 3 milieuparken in Maastricht:

  • Milieupark Het Rondeel

Het Rondeel 24, 6219 PG, Maastricht

  • Milieupark Randwyck

Watermolen, 6229 PM, Maastricht

  • Milieupark Beatrixhaven

Fregatweg 32, 6222 NZ, Maastricht

Voor de actuele openingstijden van de milieuparken bekijk de website. Houd er rekening mee dat met feestdagen de openingstijden kunnen wisselen.