Afvalkalender gemeente Medemblik

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Medemblik bekijken? Medemblik ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 45.114 inwoners. Het afval in Medemblik wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Medemblik

In de gemeente Medemblik wordt ongeveer 565 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 129
Papier 68
Glas 21
PMD 33,5
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 133

Afvalwijzer Medemblik 2022

Afvalwijzer Medemblik bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Medemblik jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Medemblik 2022

De afvalkalender van de gemeente Medemblik vind je op:

Milieustraat gemeente Medemblik

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Medemblik?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Medemblik. Het adres van de milieustraat Medemblik is
  • HVC Afvalbrengstation Middenmeer, Koggenrandweg 1, 1775 RG Middenmeer

Grofvuil gemeente Medemblik

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Medemblik rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Medemblik

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.