Afvalkalender gemeente Meerssen

Afvalkalender gemeente Meerssen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Meerssen? Op de afvalkalender van gemeente Meerssen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Meerssen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Meerssen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Meerssen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Meerssen.
Afvalkalender gemeente Meerssen

Afvalkalender Meerssen

Afvalkalender gemeente Meerssen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Meerssen kunt vinden? De gemeente Meerssen ligt in de provincie Limburg en heeft 18,556 inwoners. De afvalkalender in gemeente Meerssen wordt verzorgd door rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Meerssen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Meerssen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Meerssen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Meerssen.

Over afval in de gemeente Meerssen

In de gemeente Meerssen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 18,556 inwoners in de gemeente Meerssen bieden jaarlijks ongeveer 566 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 204 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 65 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Meerssen jaarlijks per persoon 28 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Meerssen. Daarvan biedt iedere persoon 27.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 89 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Meerssen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Meerssen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Meerssen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Meerssen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Meerssen

In de gemeente Meerssen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Meerssen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Meerssen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €241.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €279.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Meerssen: €267.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Meerssen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Meerssen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Meerssen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Meerssen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Meerssen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 204
Papier 65
Glas 28
PMD 27.9
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 89

Afvalwijzer gemeente Meerssen

Afvalwijzer Meerssen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Meerssen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 566 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 18,556 inwoners van de gemeente Meerssen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Meerssen

Meerssen is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Meerssen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Meerssen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Meerssen op onderstaand adres:
  • Milieupark Beatrixhaven, Fregatweg 32, 6222 NZ Maastricht

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Meerssen

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Meerssen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Meerssen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Meerssen

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Meerssen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Meerssen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Meerssen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Meerssen:
  • In de gemeente Meerssen wordt de afvalkalender verzorgd door rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 566 kilo huisvuil ingezameld door de 18,556 inwoners in Meerssen.
  • In de gemeente Meerssen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Meerssen zijn €267,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Meerssen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Meerssen?

De afvalkalender van de gemeente Meerssen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Meerssen?

Als je container in de gemeente Meerssen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Meerssen of met de afvalverwerker: rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Meerssen kun je dan contact opnemen met de gemeente Meerssen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Meerssen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Meerssen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Meerssen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Meerssen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Meerssen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Meerssen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Meerssen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *