Afvalkalender gemeente Meierijstad

Afvalkalender gemeente Meierijstad bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Meierijstad? Op de afvalkalender van gemeente Meierijstad vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Meierijstad. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Meierijstad wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Meierijstad de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Meierijstad.
Afvalkalender gemeente Meierijstad

Afvalkalender Meierijstad

Afvalkalender gemeente Meierijstad bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Meierijstad kunt vinden? De gemeente Meierijstad ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 82,672 inwoners. De afvalkalender in gemeente Meierijstad wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Meierijstad.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Meierijstad aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Meierijstad (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Meierijstad.

Over afval in de gemeente Meierijstad

In de gemeente Meierijstad wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 82,672 inwoners in de gemeente Meierijstad bieden jaarlijks ongeveer 472 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 57 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Meierijstad jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Meierijstad. Daarvan biedt iedere persoon 22 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 38 kilo grof huishoudelijk afval en 99 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Meierijstad gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Meierijstad

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Meierijstad bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Meierijstad vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Meierijstad

In de gemeente Meierijstad betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Meierijstad betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Meierijstad is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €179.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €237.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Meierijstad: €219.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Meierijstad wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Meierijstad.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Meierijstad.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Meierijstad

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Meierijstad.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 57
Papier 62
Glas 23
PMD 22
Grof huishoudelijk Restafval 38
Fijn huishoudelijk Restafval 99

Afvalwijzer gemeente Meierijstad

Afvalwijzer Meierijstad bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Meierijstad jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 472 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 82,672 inwoners van de gemeente Meierijstad, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Meierijstad

Meierijstad is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Meierijstad

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Meierijstad brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Meierijstad op onderstaand adres:
  • Milieustraat Veghel, Doornhoek 3740 | Milieustraat Sint-Oedenrode, Eversestraat 1 |Milieustraat Schijndel, Bogaard 2

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Meierijstad

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Meierijstad printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Meierijstad printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Meierijstad

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Meierijstad

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Meierijstad

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Meierijstad in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Meierijstad:
  • In de gemeente Meierijstad wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 472 kilo huisvuil ingezameld door de 82,672 inwoners in Meierijstad.
  • In de gemeente Meierijstad wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Meierijstad zijn €219,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Meierijstad gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Meierijstad?

De afvalkalender van de gemeente Meierijstad vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Meierijstad?

Als je container in de gemeente Meierijstad niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Meierijstad of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Meierijstad kun je dan contact opnemen met de gemeente Meierijstad. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Meierijstad?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Meierijstad een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Meierijstad als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Meierijstad?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Meierijstad: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Meierijstad. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Meierijstad”

 1. Mijn grofvuil container is vandaag niet geledigd. Ik weet niet waarom, de ernaast staande containers zijn wel opgehaald. Wat moet ik doen om deze geleegd te krijgen. ik kan geen maand wachten.
  Graag uw reactie!
  Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *