Afvalkalender gemeente Meierijstad

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Meierijstad bekijken? Meierijstad ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 81.301 inwoners. Het afval in Meierijstad wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Meierijstad

In de gemeente Meierijstad wordt ongeveer 472 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 57
Papier 62
Glas 23
PMD 22
Grof huishoudelijk Restafval 38
Fijn huishoudelijk Restafval 99

Afvalwijzer Meierijstad 2022

Afvalwijzer Meierijstad bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Meierijstad jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Meierijstad 2022

De afvalkalender van de gemeente Meierijstad vind je op:

Milieustraat gemeente Meierijstad

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Meierijstad?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Meierijstad. Het adres van de milieustraat Meierijstad is
  • Milieustraat Veghel, Doornhoek 3740 | Milieustraat Sint-Oedenrode, Eversestraat 1 |Milieustraat Schijndel, Bogaard 2

Grofvuil gemeente Meierijstad

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Meierijstad rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Meierijstad

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.