Afvalkalender gemeente Middelburg

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Middelburg bekijken? Middelburg ligt in de provincie  Zeeland en heeft ongeveer 48.802 inwoners. Het afval in Middelburg wordt verzorgd door ZRD.

Afvalkalender gemeente Middelburg

In de gemeente Middelburg wordt ongeveer 538 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 52
Glas 22
PMD 14,4
Grof huishoudelijk Restafval 31
Fijn huishoudelijk Restafval 188

Afvalwijzer Middelburg 2022

Afvalwijzer Middelburg bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Middelburg jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Middelburg 2022

De afvalkalender van de gemeente Middelburg vind je op:

Milieustraat gemeente Middelburg

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Middelburg?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Middelburg. Het adres van de milieustraat Middelburg is
  • ZRD Milieustraat Middelburg, Waldammeweg 9, 4338 PM Middelburg

Grofvuil gemeente Middelburg

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Middelburg rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Middelburg

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.