Afvalkalender gemeente Middelburg

Afvalkalender gemeente Middelburg bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Middelburg? Op de afvalkalender van gemeente Middelburg vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Middelburg. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Middelburg wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Middelburg de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Middelburg.
Afvalkalender gemeente Middelburg

Afvalkalender Middelburg

Afvalkalender gemeente Middelburg bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Middelburg kunt vinden? De gemeente Middelburg ligt in de provincie Zeeland en heeft 49,214 inwoners. De afvalkalender in gemeente Middelburg wordt verzorgd door ZRD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Middelburg.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Middelburg aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Middelburg (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Middelburg.

Over afval in de gemeente Middelburg

In de gemeente Middelburg wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 49,214 inwoners in de gemeente Middelburg bieden jaarlijks ongeveer 538 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 87 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 52 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Middelburg jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Middelburg. Daarvan biedt iedere persoon 14.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 31 kilo grof huishoudelijk afval en 188 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Middelburg gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Middelburg

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Middelburg bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Middelburg vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Middelburg

In de gemeente Middelburg betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Middelburg betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Middelburg is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €261.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €374.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Middelburg: €328.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Middelburg wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Middelburg.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Middelburg.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Middelburg

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Middelburg.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 52
Glas 22
PMD 14.4
Grof huishoudelijk Restafval 31
Fijn huishoudelijk Restafval 188

Afvalwijzer gemeente Middelburg

Afvalwijzer Middelburg bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Middelburg jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 538 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 49,214 inwoners van de gemeente Middelburg, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Middelburg

Middelburg is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Middelburg

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Middelburg brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Middelburg op onderstaand adres:
  • ZRD Milieustraat Middelburg, Waldammeweg 9, 4338 PM Middelburg

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Middelburg

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Middelburg printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ZRD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Middelburg printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Middelburg

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Middelburg

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Middelburg

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Middelburg in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Middelburg:
  • In de gemeente Middelburg wordt de afvalkalender verzorgd door ZRD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 538 kilo huisvuil ingezameld door de 49,214 inwoners in Middelburg.
  • In de gemeente Middelburg wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Middelburg zijn €328,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Middelburg gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Middelburg?

De afvalkalender van de gemeente Middelburg vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Middelburg?

Als je container in de gemeente Middelburg niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Middelburg of met de afvalverwerker: ZRD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Middelburg kun je dan contact opnemen met de gemeente Middelburg. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ZRD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Middelburg?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Middelburg een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Middelburg als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Middelburg?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Middelburg: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Middelburg. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *