Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe bekijken? Midden-Drenthe ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 33.207 inwoners. Het afval in Midden-Drenthe wordt verzorgd door .

Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe

In de gemeente Midden-Drenthe wordt ongeveer 639 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 195
Papier 74
Glas 21
PMD 22
Grof huishoudelijk Restafval 42
Fijn huishoudelijk Restafval 137

Afvalwijzer Midden-Drenthe 2022

Afvalwijzer Midden-Drenthe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Midden-Drenthe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe 2022

De afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe vind je op:

Milieustraat gemeente Midden-Drenthe

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Midden-Drenthe?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Midden-Drenthe. Het adres van de milieustraat Midden-Drenthe is
  • Milieustraat Beilen, Eursing 2A, 9411 XC Beilen

Grofvuil gemeente Midden-Drenthe

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Midden-Drenthe rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Midden-Drenthe

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.