Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe

Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Midden-Drenthe? Op de afvalkalender van gemeente Midden-Drenthe vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Midden-Drenthe. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Midden-Drenthe wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Midden-Drenthe.
Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe

Afvalkalender Midden-Drenthe

Afvalkalender gemeente Midden-Drenthe bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe kunt vinden? De gemeente Midden-Drenthe ligt in de provincie Drenthe en heeft 33,677 inwoners. De afvalkalender in gemeente Midden-Drenthe wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Midden-Drenthe.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Midden-Drenthe aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Midden-Drenthe (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Midden-Drenthe.

Over afval in de gemeente Midden-Drenthe

In de gemeente Midden-Drenthe wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 33,677 inwoners in de gemeente Midden-Drenthe bieden jaarlijks ongeveer 639 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 195 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 74 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Midden-Drenthe jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Midden-Drenthe. Daarvan biedt iedere persoon 22 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 42 kilo grof huishoudelijk afval en 137 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Midden-Drenthe gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Midden-Drenthe

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Midden-Drenthe bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Midden-Drenthe

In de gemeente Midden-Drenthe betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Midden-Drenthe betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Midden-Drenthe is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €162.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €207.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Midden-Drenthe: €194.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Midden-Drenthe wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Midden-Drenthe.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Midden-Drenthe.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Midden-Drenthe

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Midden-Drenthe.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 195
Papier 74
Glas 21
PMD 22
Grof huishoudelijk Restafval 42
Fijn huishoudelijk Restafval 137

Afvalwijzer gemeente Midden-Drenthe

Afvalwijzer Midden-Drenthe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Midden-Drenthe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 639 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 33,677 inwoners van de gemeente Midden-Drenthe, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Midden-Drenthe

Midden-Drenthe is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Midden-Drenthe

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Midden-Drenthe brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Midden-Drenthe op onderstaand adres:
  • Milieustraat Beilen, Eursing 2A, 9411 XC Beilen

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Midden-Drenthe

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Midden-Drenthe printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Midden-Drenthe

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Midden-Drenthe

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Midden-Drenthe

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Midden-Drenthe in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Midden-Drenthe:
  • In de gemeente Midden-Drenthe wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 639 kilo huisvuil ingezameld door de 33,677 inwoners in Midden-Drenthe.
  • In de gemeente Midden-Drenthe wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Midden-Drenthe zijn €194,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Midden-Drenthe gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Midden-Drenthe?

De afvalkalender van de gemeente Midden-Drenthe vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Midden-Drenthe?

Als je container in de gemeente Midden-Drenthe niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Midden-Drenthe of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Midden-Drenthe kun je dan contact opnemen met de gemeente Midden-Drenthe. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Midden-Drenthe?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Midden-Drenthe een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Midden-Drenthe als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Midden-Drenthe?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Midden-Drenthe: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Midden-Drenthe. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *