Afvalkalender gemeente Midden-Groningen

Afvalkalender gemeente Midden-Groningen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Midden-Groningen? Op de afvalkalender van gemeente Midden-Groningen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Midden-Groningen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Midden-Groningen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Midden-Groningen.
Afvalkalender gemeente Midden-Groningen

Afvalkalender Midden-Groningen

Afvalkalender gemeente Midden-Groningen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen kunt vinden? De gemeente Midden-Groningen ligt in de provincie Groningen en heeft 60,865 inwoners. De afvalkalender in gemeente Midden-Groningen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Midden-Groningen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Midden-Groningen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Midden-Groningen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Midden-Groningen.

Over afval in de gemeente Midden-Groningen

In de gemeente Midden-Groningen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 60,865 inwoners in de gemeente Midden-Groningen bieden jaarlijks ongeveer 618 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 176 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Midden-Groningen jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Midden-Groningen. Daarvan biedt iedere persoon 28 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 136 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Midden-Groningen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Midden-Groningen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Midden-Groningen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Midden-Groningen

In de gemeente Midden-Groningen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Midden-Groningen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Midden-Groningen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €78.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €266.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Midden-Groningen: €244.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Midden-Groningen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Midden-Groningen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Midden-Groningen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Midden-Groningen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Midden-Groningen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 176
Papier 58
Glas 20
PMD 28
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 136

Afvalwijzer gemeente Midden-Groningen

Afvalwijzer Midden-Groningen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Midden-Groningen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 618 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 60,865 inwoners van de gemeente Midden-Groningen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Midden-Groningen

Midden-Groningen is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Midden-Groningen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Midden-Groningen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Midden-Groningen op onderstaand adres:
  • Afval Brengpunt Slochteren – Verlengde Veenlaan 1 | Afval Brengpunt Hoogezand – Van Neckstraat 13

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Midden-Groningen

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Midden-Groningen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Midden-Groningen

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Midden-Groningen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Midden-Groningen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Midden-Groningen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Midden-Groningen:
  • In de gemeente Midden-Groningen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 618 kilo huisvuil ingezameld door de 60,865 inwoners in Midden-Groningen.
  • In de gemeente Midden-Groningen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Midden-Groningen zijn €244,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Midden-Groningen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Midden-Groningen?

De afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Midden-Groningen?

Als je container in de gemeente Midden-Groningen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Midden-Groningen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Midden-Groningen kun je dan contact opnemen met de gemeente Midden-Groningen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Midden-Groningen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Midden-Groningen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Midden-Groningen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Midden-Groningen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Midden-Groningen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Midden-Groningen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

4 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Midden-Groningen”

  1. Beste Gerrit Breemhaar,
   Het oud papier wordt in Hoogezand niet opgehaald. U kunt oud papier inleveren op de volgende plekken:
   – Papier container (voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer en voormalige gemeente Slochteren)
   – Wijkverenigingen zamelen papier in.
   – Ondergrondse papiercontainers (vaak bij supermarkten).
   – Het afvalbrengpunt Slochteren of Hoogezand

   De dagen waarop andere afvalsoorten opgehaald worden kunt u hier bekijken voor uw adres in Hoogezand (Midden-Groningen).

   Met vriendelijke groet.

 1. Goedemorgen,

  Wanneer ik de afvalwijzer wil printen geeft het systeem aan dat het adres onbekend is.
  Het gaat om 9628TK huisnummer 11.
  Dat is het KindCentrum,Kugelslaan 11 in Siddeburen.

  1. Beste Hilma Juk,

   Ik zie inderdaad dat de afvalkalender voor Siddeburen op uw adres niet herkent wordt. Om dit op te lossen kunt u ook een ander huisnummer proberen. Ik zag bijvoorbeeld dat de huisnummers 2 en 3 wel werken. Dan heeft u voor nu in ieder geval een afvalkalender.

   Het kan zijn dat uw adres niet bekend is omdat het geen woonobject betreft. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de gemeente.

   Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dit graag.

   Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *