Afvalkalender gemeente Midden-Groningen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Midden-Groningen bekijken? Midden-Groningen ligt in de provincie  Groningen en heeft ongeveer 60.788 inwoners. Het afval in Midden-Groningen wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Midden-Groningen

In de gemeente Midden-Groningen wordt ongeveer ? kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval ?
Papier ?
Glas ?
PMD ?
Grof huishoudelijk Restafval ?
Fijn huishoudelijk Restafval ?

Afvalwijzer Midden-Groningen 2022

Afvalwijzer Midden-Groningen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Midden-Groningen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Midden-Groningen 2022

De afvalkalender van de gemeente Midden-Groningen vind je op:

Milieustraat gemeente Midden-Groningen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Midden-Groningen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Midden-Groningen. Het adres van de milieustraat Midden-Groningen is
  • Afval Brengpunt Slochteren – Verlengde Veenlaan 1 | Afval Brengpunt Hoogezand – Van Neckstraat 13

Grofvuil gemeente Midden-Groningen

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Midden-Groningen rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Midden-Groningen

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.