Afvalkalender gemeente Montfoort

Afvalkalender gemeente Montfoort bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Montfoort? Op de afvalkalender van gemeente Montfoort vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Montfoort. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Montfoort wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Montfoort de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Montfoort.
Afvalkalender gemeente Montfoort

Afvalkalender Montfoort

Afvalkalender gemeente Montfoort bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Montfoort kunt vinden? De gemeente Montfoort ligt in de provincie Utrecht en heeft 13,817 inwoners. De afvalkalender in gemeente Montfoort wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Montfoort.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Montfoort aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Montfoort (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Montfoort.

Over afval in de gemeente Montfoort

In de gemeente Montfoort wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 13,817 inwoners in de gemeente Montfoort bieden jaarlijks ongeveer 542 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 131 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 64 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Montfoort jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Montfoort. Daarvan biedt iedere persoon 29 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 131 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Montfoort gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Montfoort

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Montfoort bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Montfoort vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Montfoort

In de gemeente Montfoort betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Montfoort betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Montfoort is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €229.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €374.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Montfoort: €333.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Montfoort wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Montfoort.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Montfoort.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Montfoort

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Montfoort.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 131
Papier 64
Glas 26
PMD 29
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 131

Afvalwijzer gemeente Montfoort

Afvalwijzer Montfoort bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Montfoort jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 542 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 13,817 inwoners van de gemeente Montfoort, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Montfoort

Montfoort is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Montfoort

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Montfoort brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Montfoort op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Montfoort, IJsselveld 18A, 3417 XH Montfoort

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Montfoort

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Montfoort printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Montfoort printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Montfoort

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Montfoort

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Montfoort

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Montfoort in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Montfoort:
  • In de gemeente Montfoort wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 542 kilo huisvuil ingezameld door de 13,817 inwoners in Montfoort.
  • In de gemeente Montfoort wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Montfoort zijn €333,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Montfoort gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Montfoort?

De afvalkalender van de gemeente Montfoort vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Montfoort?

Als je container in de gemeente Montfoort niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Montfoort of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Montfoort kun je dan contact opnemen met de gemeente Montfoort. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Montfoort?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Montfoort een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Montfoort als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Montfoort?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Montfoort: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Montfoort. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *