Afvalkalender gemeente Mook en Middelaar

Afvalkalender gemeente Mook en Middelaar bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Mook en Middelaar? Op de afvalkalender van gemeente Mook en Middelaar vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Mook en Middelaar. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Mook en Middelaar wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Mook en Middelaar de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Mook en Middelaar.
Afvalkalender gemeente Mook en Middelaar

Afvalkalender Mook en Middelaar

Afvalkalender gemeente Mook en Middelaar bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Mook en Middelaar kunt vinden? De gemeente Mook en Middelaar ligt in de provincie Limburg en heeft 7,984 inwoners. De afvalkalender in gemeente Mook en Middelaar wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Mook en Middelaar.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Mook en Middelaar aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Mook en Middelaar (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Mook en Middelaar.

Over afval in de gemeente Mook en Middelaar

In de gemeente Mook en Middelaar wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 7,984 inwoners in de gemeente Mook en Middelaar bieden jaarlijks ongeveer 400 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 69 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Mook en Middelaar jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Mook en Middelaar. Daarvan biedt iedere persoon 23.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 20 kilo grof huishoudelijk afval en 107 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Mook en Middelaar gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Mook en Middelaar

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Mook en Middelaar bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Mook en Middelaar vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Mook en Middelaar

In de gemeente Mook en Middelaar betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Mook en Middelaar betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Mook en Middelaar is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €191.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €266.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Mook en Middelaar: €242.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Mook en Middelaar wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Mook en Middelaar.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Mook en Middelaar.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Mook en Middelaar

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Mook en Middelaar.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 69
Papier 62
Glas 22
PMD 23.5
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 107

Afvalwijzer gemeente Mook en Middelaar

Afvalwijzer Mook en Middelaar bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Mook en Middelaar jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 400 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 7,984 inwoners van de gemeente Mook en Middelaar, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Mook en Middelaar

Mook en Middelaar is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Mook en Middelaar

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Mook en Middelaar brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Mook en Middelaar op onderstaand adres:
  • Milieustraat Mook en Middelaar, Veldweg 3, Mook

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Mook en Middelaar

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Mook en Middelaar printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Mook en Middelaar printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Mook en Middelaar

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Mook en Middelaar

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Mook en Middelaar

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Mook en Middelaar in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Mook en Middelaar:
  • In de gemeente Mook en Middelaar wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 400 kilo huisvuil ingezameld door de 7,984 inwoners in Mook en Middelaar.
  • In de gemeente Mook en Middelaar wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Mook en Middelaar zijn €242,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Mook en Middelaar gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Mook en Middelaar?

De afvalkalender van de gemeente Mook en Middelaar vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Mook en Middelaar?

Als je container in de gemeente Mook en Middelaar niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Mook en Middelaar of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Mook en Middelaar kun je dan contact opnemen met de gemeente Mook en Middelaar. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Mook en Middelaar?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Mook en Middelaar een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Mook en Middelaar als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Mook en Middelaar?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Mook en Middelaar: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Mook en Middelaar. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *