Afvalkalender gemeente Neder-Betuwe

Afvalkalender gemeente Neder-Betuwe bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Neder-Betuwe? Op de afvalkalender van gemeente Neder-Betuwe vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Neder-Betuwe. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Neder-Betuwe wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Neder-Betuwe de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Neder-Betuwe.
Afvalkalender gemeente Neder-Betuwe

Afvalkalender Neder-Betuwe

Afvalkalender gemeente Neder-Betuwe bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Neder-Betuwe kunt vinden? De gemeente Neder-Betuwe ligt in de provincie Gelderland en heeft 25,061 inwoners. De afvalkalender in gemeente Neder-Betuwe wordt verzorgd door AVRI. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Neder-Betuwe.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Neder-Betuwe aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Neder-Betuwe (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Neder-Betuwe.

Over afval in de gemeente Neder-Betuwe

In de gemeente Neder-Betuwe wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,061 inwoners in de gemeente Neder-Betuwe bieden jaarlijks ongeveer 472 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 143 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Neder-Betuwe jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Neder-Betuwe. Daarvan biedt iedere persoon 22.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 115 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Neder-Betuwe gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Neder-Betuwe

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Neder-Betuwe bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Neder-Betuwe vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Neder-Betuwe

In de gemeente Neder-Betuwe betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Neder-Betuwe betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Neder-Betuwe is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €292.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €320.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Neder-Betuwe: €312.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Neder-Betuwe wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Neder-Betuwe.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Neder-Betuwe.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Neder-Betuwe

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Neder-Betuwe.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 143
Papier 59
Glas 17
PMD 22.4
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 115

Afvalwijzer gemeente Neder-Betuwe

Afvalwijzer Neder-Betuwe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Neder-Betuwe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 472 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,061 inwoners van de gemeente Neder-Betuwe, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Neder-Betuwe

Neder-Betuwe is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Neder-Betuwe

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Neder-Betuwe brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Neder-Betuwe op onderstaand adres:
  • Avri Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Neder-Betuwe

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Neder-Betuwe printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van AVRI.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Neder-Betuwe printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Neder-Betuwe

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Neder-Betuwe

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Neder-Betuwe

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Neder-Betuwe in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Neder-Betuwe:
  • In de gemeente Neder-Betuwe wordt de afvalkalender verzorgd door AVRI.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 472 kilo huisvuil ingezameld door de 25,061 inwoners in Neder-Betuwe.
  • In de gemeente Neder-Betuwe wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Neder-Betuwe zijn €312,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Neder-Betuwe gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Neder-Betuwe?

De afvalkalender van de gemeente Neder-Betuwe vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Neder-Betuwe?

Als je container in de gemeente Neder-Betuwe niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Neder-Betuwe of met de afvalverwerker: AVRI

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Neder-Betuwe kun je dan contact opnemen met de gemeente Neder-Betuwe. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (AVRI) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Neder-Betuwe?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Neder-Betuwe een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Neder-Betuwe als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Neder-Betuwe?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Neder-Betuwe: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Neder-Betuwe. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *