Afvalkalender gemeente Nederweert

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Nederweert bekijken? Nederweert ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 17.063 inwoners. Het afval in Nederweert wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Nederweert

In de gemeente Nederweert wordt ongeveer 496 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 30
Papier 47
Glas 22
PMD 24,4
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 121

Afvalwijzer Nederweert 2022

Afvalwijzer Nederweert bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Nederweert jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Nederweert 2022

De afvalkalender van de gemeente Nederweert vind je op:

Milieustraat gemeente Nederweert

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Nederweert?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Nederweert. Het adres van de milieustraat Nederweert is
  • Gemeentewerf/Milieustraat Weert, Graafschap Hornelaan 207 / 209, 6001 AC Weert

Grofvuil gemeente Nederweert

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Nederweert rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Nederweert

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.