Afvalkalender gemeente Nieuwegein

Afvalkalender gemeente Nieuwegein bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Nieuwegein? Op de afvalkalender van gemeente Nieuwegein vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Nieuwegein. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Nieuwegein wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Nieuwegein de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Nieuwegein.
Afvalkalender gemeente Nieuwegein

Afvalkalender Nieuwegein

Afvalkalender gemeente Nieuwegein bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Nieuwegein kunt vinden? De gemeente Nieuwegein ligt in de provincie Utrecht en heeft 64,534 inwoners. De afvalkalender in gemeente Nieuwegein wordt verzorgd door RMN. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Nieuwegein.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Nieuwegein aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Nieuwegein (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Nieuwegein.

Over afval in de gemeente Nieuwegein

In de gemeente Nieuwegein wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 64,534 inwoners in de gemeente Nieuwegein bieden jaarlijks ongeveer 451 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 68 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 44 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Nieuwegein jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Nieuwegein. Daarvan biedt iedere persoon 9.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 38 kilo grof huishoudelijk afval en 209 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Nieuwegein gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Nieuwegein

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Nieuwegein bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Nieuwegein vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Nieuwegein

In de gemeente Nieuwegein betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Nieuwegein betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Nieuwegein is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €241.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €344.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Nieuwegein: €306.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Nieuwegein wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Nieuwegein.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Nieuwegein.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Nieuwegein

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Nieuwegein.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 68
Papier 44
Glas 18
PMD 9.8
Grof huishoudelijk Restafval 38
Fijn huishoudelijk Restafval 209

Afvalwijzer gemeente Nieuwegein

Afvalwijzer Nieuwegein bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Nieuwegein jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 451 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 64,534 inwoners van de gemeente Nieuwegein, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Nieuwegein

Nieuwegein is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Nieuwegein

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Nieuwegein brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Nieuwegein op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Nieuwegein, Utrechthaven 6, 3433 PN Nieuwegein

Container niet geleegd of extra laten legen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Nieuwegein

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Nieuwegein printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van RMN.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Nieuwegein printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Nieuwegein

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Nieuwegein

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Nieuwegein

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Nieuwegein in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Nieuwegein:
  • In de gemeente Nieuwegein wordt de afvalkalender verzorgd door RMN.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 451 kilo huisvuil ingezameld door de 64,534 inwoners in Nieuwegein.
  • In de gemeente Nieuwegein wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Nieuwegein zijn €306,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Nieuwegein gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Nieuwegein?

De afvalkalender van de gemeente Nieuwegein vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Nieuwegein?

Als je container in de gemeente Nieuwegein niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Nieuwegein of met de afvalverwerker: RMN

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Nieuwegein kun je dan contact opnemen met de gemeente Nieuwegein. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RMN) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Nieuwegein?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Nieuwegein een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Nieuwegein als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Nieuwegein?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Nieuwegein: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Nieuwegein. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Nieuwegein”

 1. Goedendag mevrouw, meneer,

  Wilt u zo vriendelijk zijn om de afhaalkalender 2023 op mijn mail te zetten of per post te sturen?

  Alvast dank bij voorbaat,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *