Afvalkalender gemeente Nieuwkoop

Afvalkalender gemeente Nieuwkoop bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Nieuwkoop? Op de afvalkalender van gemeente Nieuwkoop vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Nieuwkoop. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Nieuwkoop wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Nieuwkoop de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Nieuwkoop.
Afvalkalender gemeente Nieuwkoop

Afvalkalender Nieuwkoop

Afvalkalender gemeente Nieuwkoop bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Nieuwkoop kunt vinden? De gemeente Nieuwkoop ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 29,297 inwoners. De afvalkalender in gemeente Nieuwkoop wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Nieuwkoop.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Nieuwkoop aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Nieuwkoop (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Nieuwkoop.

Over afval in de gemeente Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 29,297 inwoners in de gemeente Nieuwkoop bieden jaarlijks ongeveer 552 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 113 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Nieuwkoop jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Nieuwkoop. Daarvan biedt iedere persoon 13.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 22 kilo grof huishoudelijk afval en 191 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Nieuwkoop gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Nieuwkoop

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Nieuwkoop bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Nieuwkoop vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Nieuwkoop betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Nieuwkoop is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €217.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €340.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Nieuwkoop: €305.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Nieuwkoop wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Nieuwkoop.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Nieuwkoop.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Nieuwkoop

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Nieuwkoop.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 113
Papier 58
Glas 21
PMD 13.7
Grof huishoudelijk Restafval 22
Fijn huishoudelijk Restafval 191

Afvalwijzer gemeente Nieuwkoop

Afvalwijzer Nieuwkoop bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Nieuwkoop jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 552 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 29,297 inwoners van de gemeente Nieuwkoop, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Nieuwkoop

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Nieuwkoop brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Nieuwkoop op onderstaand adres:
  • Milieustraat Nieuwkoop, Ampèrestraat 4 in Nieuwveen

Niet geleegd, extra container of container vol?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Nieuwkoop

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Nieuwkoop printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Nieuwkoop printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Nieuwkoop

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Nieuwkoop

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Nieuwkoop

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Nieuwkoop in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Nieuwkoop:
  • In de gemeente Nieuwkoop wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 552 kilo huisvuil ingezameld door de 29,297 inwoners in Nieuwkoop.
  • In de gemeente Nieuwkoop wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Nieuwkoop zijn €305,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Nieuwkoop gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Nieuwkoop?

De afvalkalender van de gemeente Nieuwkoop vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Nieuwkoop?

Als je container in de gemeente Nieuwkoop niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Nieuwkoop of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Nieuwkoop kun je dan contact opnemen met de gemeente Nieuwkoop. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Nieuwkoop?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Nieuwkoop een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Nieuwkoop als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Nieuwkoop?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Nieuwkoop: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Nieuwkoop. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *