Afvalkalender Nijmegen

Ben je op zoek naar de afvalkalender Nijmegen? Nijmegen ligt in de provincie Gelderland. Met zo’n 180.000 inwoners is deze stad de grootste van Gelderland. Nijmegen ligt aan de rivier de Waal en is bekend om zijn Nijmeegse vierdaagse, het grootste wandelevenement van Europa. Het afval in Nijmegen wordt verzorgd door Dar. Dar streeft naar een schoon en fijne omgeving en doet er alles aan om Nijmegen fris te houden. Dar heeft als verzorgingsgebied de hele omgeving van Nijmegen. Dar verzorgt het gehele afvalbeheer in Nijmegen. 

Afvalkalender Nijmegen

De afvalkalender Nijmegen wordt ook verzorgd door Dar. Op de afvalkalender vind je de actuele ophaaldagen van het afval in Nijmegen. Op de onderstaande afvalkalender Nijmegen vind je eenvoudig de afval ophaaldagen van jouw adres is Nijmegen. Het enige wat je hoeft te doen is even je postcode en je huisnummer in te vullen en op “Oke” te klikken. Jouw persoonlijke afvalkalender verschijnt dan gelijk in beeld.

Bekijk hier de inzamelkalender Nijmegen 2022 van GAD.

Afvalkalender Nijmegen 2022

Dar werkt in de gemeente Nijmegen met verschillende inzamelsystemen. Dit is om hergebruik en recycling zoveel mogelijk aan te moedigen. Plastic mag in de daarvoor bestemde doorzichtige plastic+zak. Oud papier mag in de container met het blauwe deksel. Gft-afval mag in de groene container en het rest-afval mag in de betaalde groene of rode restafvalzak. Sommige inwoners van Nijmegen moeten restafval naar de daarvoor bestemde ondergrondse containers brengen. 

Afvalkalender App Nijmegen

Altijd de afvalkalender bij de hand hebben? Dat kan met de handige afvalkalender App Nijmegen. Deze afvalkalender App is beschikbaar voor jouw telefoon of tablet. Je kunt de App vinden in de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS). De afvalkalender App kun je vinden onder de naam Dar App.

Milieustraat Nijmegen

Heb je veel afval weg te brengen? Of heb je afval wat niet in de mini container past? Dan kun je het afval naar één van de vier milieustraten in de gemeente Nijmegen brengen. De adressen van de milieustraten Nijmegen zijn:

  • Milieustraat Millingen aan de Rijn: Molenveld 22 in Millingen aan de Rijn
  • de Milieustraat Groesbeek: Ambachtsweg 16 in Groesbeek
  • Milieustraat Kanaalstraat: Kanaalstraat 401 in Nijmegen
  • Milieustraat Bijsterhuizen: Bijsterhuizen 2406 in Wijchen

Houd er rekening mee dat je bij de milieustraten in verband met veiligheid alleen met Pin kunt betalen. Ook moet je altijd je afvalpas meenemen. Niet alle afvalsoorten zijn gratis om in te leveren.