Afvalkalender gemeente Nissewaard

Afvalkalender gemeente Nissewaard bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Nissewaard? Op de afvalkalender van gemeente Nissewaard vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Nissewaard. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Nissewaard wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Nissewaard de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Nissewaard.
Afvalkalender gemeente Nissewaard

Afvalkalender Nissewaard

Afvalkalender gemeente Nissewaard bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Nissewaard kunt vinden? De gemeente Nissewaard ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 86,292 inwoners. De afvalkalender in gemeente Nissewaard wordt verzorgd door Reinis. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Nissewaard.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Nissewaard aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Nissewaard (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Nissewaard.

Over afval in de gemeente Nissewaard

In de gemeente Nissewaard wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 86,292 inwoners in de gemeente Nissewaard bieden jaarlijks ongeveer 566 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 63 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 39 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Nissewaard jaarlijks per persoon 15 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Nissewaard. Daarvan biedt iedere persoon 12.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 61 kilo grof huishoudelijk afval en 227 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Nissewaard gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Nissewaard

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Nissewaard bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Nissewaard vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Nissewaard

In de gemeente Nissewaard betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Nissewaard betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Nissewaard is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €366.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €366.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Nissewaard: €366.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Nissewaard wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Nissewaard.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Nissewaard.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Nissewaard

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Nissewaard.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 63
Papier 39
Glas 15
PMD 12.8
Grof huishoudelijk Restafval 61
Fijn huishoudelijk Restafval 227

Afvalwijzer gemeente Nissewaard

Afvalwijzer Nissewaard bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Nissewaard jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 566 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 86,292 inwoners van de gemeente Nissewaard, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Nissewaard

Nissewaard is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Nissewaard

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Nissewaard brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Nissewaard op onderstaand adres:
  • Stadswerf Nissewaard, Mosterweg 1, 3202 LT Spijkenisse

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Nissewaard

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Nissewaard printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Reinis.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Nissewaard printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Nissewaard

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Nissewaard

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Nissewaard

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Nissewaard in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Nissewaard:
  • In de gemeente Nissewaard wordt de afvalkalender verzorgd door Reinis.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 566 kilo huisvuil ingezameld door de 86,292 inwoners in Nissewaard.
  • In de gemeente Nissewaard wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Nissewaard zijn €366,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Nissewaard gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Nissewaard?

De afvalkalender van de gemeente Nissewaard vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Nissewaard?

Als je container in de gemeente Nissewaard niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Nissewaard of met de afvalverwerker: Reinis

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Nissewaard kun je dan contact opnemen met de gemeente Nissewaard. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Reinis) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Nissewaard?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Nissewaard een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Nissewaard als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Nissewaard?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Nissewaard: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Nissewaard. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *