Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân

Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Noardeast-Fryslân? Op de afvalkalender van gemeente Noardeast-Fryslân vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Noardeast-Fryslân wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Noardeast-Fryslân.
Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân

Afvalkalender Noardeast-Fryslân

Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân kunt vinden? De gemeente Noardeast-Fryslân ligt in de provincie Friesland en heeft 45,601 inwoners. De afvalkalender in gemeente Noardeast-Fryslân wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Noardeast-Fryslân.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Noardeast-Fryslân aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Noardeast-Fryslân (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Over afval in de gemeente Noardeast-Fryslân

In de gemeente Noardeast-Fryslân wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 45,601 inwoners in de gemeente Noardeast-Fryslân bieden jaarlijks ongeveer 620 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 150 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Noardeast-Fryslân. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 29 kilo grof huishoudelijk afval en 202 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Noardeast-Fryslân gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Noardeast-Fryslân

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Noardeast-Fryslân bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Noardeast-Fryslân

In de gemeente Noardeast-Fryslân betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Noardeast-Fryslân betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Noardeast-Fryslân is:

Huishouden

Afvalstoffenheffing

Eenpersoons huishouden

€ 167,12

Tweepersoons huishouden

€ 237,44

Extra groene container

€ 16,68

Extra grijze container

€ 118,89

Extra blauwe container

€ 7,44

Afvalstoffenheffing gemeente dantumadiel:

Eenpersoons huishouden € 204,72
Tweepersoons huishouden € 255,75
Extra groene container € 16,68
Extra grijze container € 116,93

De afvalstoffenheffing in de gemeente Noardeast-Fryslân wordt onder andere gebruikt voor:

  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Noardeast-Fryslân.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Noardeast-Fryslân.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Noardeast-Fryslân

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 150
Papier 58
Glas 17
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 29
Fijn huishoudelijk Restafval 202

Afvalwijzer gemeente Noardeast-Fryslân

Afvalwijzer Noardeast-Fryslân bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noardeast-Fryslân jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 620 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 45,601 inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Noardeast-Fryslân

Noardeast-Fryslân is een niet-diftar gemeente.

Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Noardeast-Fryslân

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Noardeast-Fryslân brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Noardeast-Fryslân op onderstaand adres:

  • Locatie Damwald, Koaliloane 11, 9104 AA Damwâld | Locatie Ferwert, Kleasterwei 41, 9172 FN Ferwert | Locatie Kollum, Trekweg 1a, 9291 MP Kollum

Container niet geleegd of extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Noardeast-Fryslân printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Noardeast-Fryslân

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Noardeast-Fryslân

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Noardeast-Fryslân

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Noardeast-Fryslân in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Noardeast-Fryslân:

  • In de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.

  • Er wordt jaarlijks ongeveer 620 kilo huisvuil ingezameld door de 45,601 inwoners in Noardeast-Fryslân.

  • In de gemeente Noardeast-Fryslân wordt geen gebruik van diftar.

  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Noardeast-Fryslân zijn €264,-

  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Noardeast-Fryslân gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Noardeast-Fryslân?

De afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Noardeast-Fryslân?

Als je container in de gemeente Noardeast-Fryslân niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Noardeast-Fryslân of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Noardeast-Fryslân kun je dan contact opnemen met de gemeente Noardeast-Fryslân. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Noardeast-Fryslân?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Noardeast-Fryslân een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Noardeast-Fryslân als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Noardeast-Fryslân?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Noardeast-Fryslân:
1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg.
2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg.
3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd.
4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Noardeast-Fryslân.
5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

8 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân”

 1. 1e Hoe print ik dat uit? Als ik de instructies volg draai ik een kringetje en kom hier weer terug.
  2e Jullie (Noard East Friesland gemeente) hebben een moeilijk leesbare site. Vooral voor oudere mensen!
  Doe daar eens iets mee!

  1. Beste Anton Blom,

   Allereerst vervelend dat u onze website als “moeilijk leesbaar” ervaart. Kunt u ons vertellen wat u precies moeilijk te lezen vindt op deze website? Of heeft u het over de website van de gemeente zelf?

   Ten tweede; zo download u de afvalkalender Noard East Frisland):

   1. Ga naar de Afvalkalender van Noord Oost Friesland.
   2. Voer uw Postcode + Huisnummer in.
   3. Vervolgens ziet u de aankomende afvalinzameldagen in uw gemeente.
   4. Klik op “wanneer” (bovenin beeld).
   5. U krijgt nu een overzicht van de afvalkalender te zien.
   6. Klik op “PDF Downloaden”.
   7. Er opent zich een nieuw tabblad met de afvalkalender.
   8. Rechts bovenin beeld staat een print icoontje.
   9. U kunt de afvalkalender Noord Oost Friesland nu printen.

   De volgende afbeeldingen zijn ter verduidelijking:
   Afvalkalender overzicht:
   Overzicht afvalkalender Noord Oost Friesland
   Afvalkalender downloaden:
   Afvalkalender Noord Oost Friesland downloaden
   Afvalkalender printen:
   Afvalkalender Noord Oost Friesland printen

 2. Deze site geeft me het idee van het kastje naar de muur gestuurd te worden.
  Geen idee waar de afvalkalender van 2023 zit. De link geeft een ander jaar.
  Ik zoek het om te weten welke afwijkende dagen er wordt geleegd met de feestdagen voor noord oost friesland

  Gr Rinus Nijenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *