Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân bekijken? Noardeast-Fryslân ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 45.263 inwoners. Het afval in Noardeast-Fryslân wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân

In de gemeente Noardeast-Fryslân wordt ongeveer 620 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 150
Papier 58
Glas 17
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 29
Fijn huishoudelijk Restafval 202

Afvalwijzer Noardeast-Fryslân 2022

Afvalwijzer Noardeast-Fryslân bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noardeast-Fryslân jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Noardeast-Fryslân 2022

De afvalkalender van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je op:

Milieustraat gemeente Noardeast-Fryslân

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Noardeast-Fryslân?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Noardeast-Fryslân. Het adres van de milieustraat Noardeast-Fryslân is
  • Locatie Damwald, Koaliloane 11, 9104 AA Damwâld | Locatie Ferwert, Kleasterwei 41, 9172 FN Ferwert | Locatie Kollum, Trekweg 1a, 9291 MP Kollum

Grofvuil gemeente Noardeast-Fryslân

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Noardeast-Fryslân rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Noardeast-Fryslân

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.