Afvalkalender gemeente Noord-Beveland

Afvalkalender gemeente Noord-Beveland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Noord-Beveland? Op de afvalkalender van gemeente Noord-Beveland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Noord-Beveland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Noord-Beveland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Noord-Beveland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Noord-Beveland.
Afvalkalender gemeente Noord-Beveland

Afvalkalender Noord-Beveland

Afvalkalender gemeente Noord-Beveland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Noord-Beveland kunt vinden? De gemeente Noord-Beveland ligt in de provincie Zeeland en heeft 7,673 inwoners. De afvalkalender in gemeente Noord-Beveland wordt verzorgd door ZRD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Noord-Beveland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Noord-Beveland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Noord-Beveland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Noord-Beveland.

Over afval in de gemeente Noord-Beveland

In de gemeente Noord-Beveland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 7,673 inwoners in de gemeente Noord-Beveland bieden jaarlijks ongeveer 833 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 138 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 85 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Noord-Beveland jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Noord-Beveland. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 40 kilo grof huishoudelijk afval en 266 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Noord-Beveland gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Noord-Beveland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Noord-Beveland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Noord-Beveland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Noord-Beveland

In de gemeente Noord-Beveland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Noord-Beveland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Noord-Beveland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €225.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €284.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Noord-Beveland: €267.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Noord-Beveland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Noord-Beveland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Noord-Beveland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Noord-Beveland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Noord-Beveland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 138
Papier 85
Glas 29
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 266

Afvalwijzer gemeente Noord-Beveland

Afvalwijzer Noord-Beveland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noord-Beveland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 833 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 7,673 inwoners van de gemeente Noord-Beveland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Noord-Beveland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Noord-Beveland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Noord-Beveland op onderstaand adres:
  • Milieustraat Wissenkerke, Cruijckelcreke 21, 4491 PA Wissenkerke

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Noord-Beveland

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Noord-Beveland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ZRD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Noord-Beveland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Noord-Beveland

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Noord-Beveland

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Noord-Beveland

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Noord-Beveland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Noord-Beveland:
  • In de gemeente Noord-Beveland wordt de afvalkalender verzorgd door ZRD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 833 kilo huisvuil ingezameld door de 7,673 inwoners in Noord-Beveland.
  • In de gemeente Noord-Beveland wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Noord-Beveland zijn €267,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Noord-Beveland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Noord-Beveland?

De afvalkalender van de gemeente Noord-Beveland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Noord-Beveland?

Als je container in de gemeente Noord-Beveland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Noord-Beveland of met de afvalverwerker: ZRD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Noord-Beveland kun je dan contact opnemen met de gemeente Noord-Beveland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ZRD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Noord-Beveland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Noord-Beveland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Noord-Beveland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Noord-Beveland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Noord-Beveland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Noord-Beveland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *