Afvalkalender gemeente Noordenveld

Afvalkalender gemeente Noordenveld bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Noordenveld? Op de afvalkalender van gemeente Noordenveld vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Noordenveld. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Noordenveld wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Noordenveld de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Noordenveld.
Afvalkalender gemeente Noordenveld

Afvalkalender Noordenveld

Afvalkalender gemeente Noordenveld bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Noordenveld kunt vinden? De gemeente Noordenveld ligt in de provincie Drenthe en heeft 31,295 inwoners. De afvalkalender in gemeente Noordenveld wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Noordenveld.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Noordenveld aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Noordenveld (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Noordenveld.

Over afval in de gemeente Noordenveld

In de gemeente Noordenveld wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,295 inwoners in de gemeente Noordenveld bieden jaarlijks ongeveer 534 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 178 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 60 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Noordenveld jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Noordenveld. Daarvan biedt iedere persoon 24.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 25 kilo grof huishoudelijk afval en 151 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Noordenveld gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Noordenveld

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Noordenveld bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Noordenveld vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Noordenveld

In de gemeente Noordenveld betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Noordenveld betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Noordenveld is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €186.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €227.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Noordenveld: €215.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Noordenveld wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Noordenveld.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Noordenveld.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Noordenveld

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Noordenveld.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 178
Papier 60
Glas 22
PMD 24.3
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 151

Afvalwijzer gemeente Noordenveld

Afvalwijzer Noordenveld bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noordenveld jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 534 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,295 inwoners van de gemeente Noordenveld, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Noordenveld

Noordenveld is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Noordenveld

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Noordenveld brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Noordenveld op onderstaand adres:
  • Brengstation Noordenveld, Overslagweg 3, 9301 ZN Roden

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Noordenveld

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Noordenveld printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Noordenveld printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Noordenveld

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Noordenveld

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Noordenveld

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Noordenveld in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Noordenveld:
  • In de gemeente Noordenveld wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 534 kilo huisvuil ingezameld door de 31,295 inwoners in Noordenveld.
  • In de gemeente Noordenveld wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Noordenveld zijn €215,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Noordenveld gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Noordenveld?

De afvalkalender van de gemeente Noordenveld vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Noordenveld?

Als je container in de gemeente Noordenveld niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Noordenveld of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Noordenveld kun je dan contact opnemen met de gemeente Noordenveld. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Noordenveld?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Noordenveld een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Noordenveld als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Noordenveld?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Noordenveld: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Noordenveld. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *