Afvalkalender gemeente Noordoostpolder

Afvalkalender gemeente Noordoostpolder bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Noordoostpolder? Op de afvalkalender van gemeente Noordoostpolder vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Noordoostpolder. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Noordoostpolder wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Noordoostpolder.
Afvalkalender gemeente Noordoostpolder

Afvalkalender Noordoostpolder

Afvalkalender gemeente Noordoostpolder bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder kunt vinden? De gemeente Noordoostpolder ligt in de provincie Flevoland en heeft 48,119 inwoners. De afvalkalender in gemeente Noordoostpolder wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Noordoostpolder.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Noordoostpolder aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Noordoostpolder (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Noordoostpolder.

Over afval in de gemeente Noordoostpolder

In de gemeente Noordoostpolder wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 48,119 inwoners in de gemeente Noordoostpolder bieden jaarlijks ongeveer 591 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 147 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Noordoostpolder jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Noordoostpolder. Daarvan biedt iedere persoon 30.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 22 kilo grof huishoudelijk afval en 123 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Noordoostpolder gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Noordoostpolder

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Noordoostpolder bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Noordoostpolder

In de gemeente Noordoostpolder betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Noordoostpolder betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Noordoostpolder is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €250.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €355.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Noordoostpolder: €322.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Noordoostpolder wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Noordoostpolder.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Noordoostpolder.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Noordoostpolder

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Noordoostpolder.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 147
Papier 58
Glas 17
PMD 30.4
Grof huishoudelijk Restafval 22
Fijn huishoudelijk Restafval 123

Afvalwijzer gemeente Noordoostpolder

Afvalwijzer Noordoostpolder bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noordoostpolder jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 591 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 48,119 inwoners van de gemeente Noordoostpolder, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Noordoostpolder

Noordoostpolder is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Noordoostpolder

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Noordoostpolder brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Noordoostpolder op onderstaand adres:
  • Milieustraat gemeente Noordoostpolder, Montageweg 1, 8304 BG Emmeloord

Volle kliko en extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Noordoostpolder

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Noordoostpolder printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Noordoostpolder

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Noordoostpolder

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Noordoostpolder

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Flevoland

Inwoners van de provincie Flevoland worden op verschillende manieren op de hoogte gebracht van het belang van afvalreductie. Landelijk is er een doelstelling afgegeven om van 75% van al het afval gescheiden in te leveren. In de provincie Flevoland wordt er op verschillende manieren omgegaan met afval. Het huishoudelijk afval wordt opgehaald door de gemeente of een afvalverwerkingsbedrijf. Het afval wordt gescheiden in verschillende vormen zoals; restafval, papier, plastic, metaal, glas en GFT. Dit afval wordt vervolgens verwerkt en gerecycled. Restafval wordt verbrand in een verbrandingsinstallatie waarbij energie wordt opgewekt. Afval dat niet kan worden verbrand, verwerkt of gerecycled wordt afgestort op diverse stortplaatsen binnen de provincie. De taak van de provincie is om dit op een zo duurzaam mogelijk manier te realiseren. 

Afvalkalender Noordoostpolder in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Noordoostpolder:
  • In de gemeente Noordoostpolder wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 591 kilo huisvuil ingezameld door de 48,119 inwoners in Noordoostpolder.
  • In de gemeente Noordoostpolder wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Noordoostpolder zijn €322,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Noordoostpolder gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Noordoostpolder?

De afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Noordoostpolder?

Als je container in de gemeente Noordoostpolder niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Noordoostpolder of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Noordoostpolder kun je dan contact opnemen met de gemeente Noordoostpolder. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Noordoostpolder?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Noordoostpolder een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Noordoostpolder als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Noordoostpolder?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Noordoostpolder: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Noordoostpolder. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Noordoostpolder”

  1. Beste E.G. Bouwmeester,

   De afvalkalender van Emmeloord (HVC-groep) download je op de volgende manier:

   Ga naar de afvalkalender van uw adres in Emmeloord.
   2. Klik vervolgens op het kalendericoontje (rechtsboven in beeld).
   3. U krijgt dan de maandkalender te zien.
   4. Onder de maandkalender ziet u een knop met “Download afvalkalender PDF 2024”. (zie afbeelding)
   5. Nu kunt u de afvalkalender voor uw adres is Emmeloord downloaden (en printen).

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet.

   Afvalkalender Emmeloord downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *