Afvalkalender gemeente Noordoostpolder

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Noordoostpolder bekijken? Noordoostpolder ligt in de provincie  Flevoland en heeft ongeveer 47.443 inwoners. Het afval in Noordoostpolder wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Noordoostpolder

In de gemeente Noordoostpolder wordt ongeveer 591 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 147
Papier 58
Glas 17
PMD 30,4
Grof huishoudelijk Restafval 22
Fijn huishoudelijk Restafval 123

Afvalwijzer Noordoostpolder 2022

Afvalwijzer Noordoostpolder bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noordoostpolder jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Noordoostpolder 2022

De afvalkalender van de gemeente Noordoostpolder vind je op:

Milieustraat gemeente Noordoostpolder

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Noordoostpolder?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Noordoostpolder. Het adres van de milieustraat Noordoostpolder is
  • Milieustraat gemeente Noordoostpolder, Montageweg 1, 8304 BG Emmeloord

Grofvuil gemeente Noordoostpolder

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Noordoostpolder rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Noordoostpolder

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.