Afvalkalender gemeente Noordwijk

Afvalkalender gemeente Noordwijk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Noordwijk? Op de afvalkalender van gemeente Noordwijk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Noordwijk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Noordwijk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Noordwijk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Noordwijk.
Afvalkalender gemeente Noordwijk

Afvalkalender Noordwijk

Afvalkalender gemeente Noordwijk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Noordwijk kunt vinden? De gemeente Noordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 44,358 inwoners. De afvalkalender in gemeente Noordwijk wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Noordwijk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Noordwijk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Noordwijk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Noordwijk.

Over afval in de gemeente Noordwijk

In de gemeente Noordwijk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 44,358 inwoners in de gemeente Noordwijk bieden jaarlijks ongeveer 442 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 81 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 47 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Noordwijk jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Noordwijk. Daarvan biedt iedere persoon 5.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 26 kilo grof huishoudelijk afval en 192 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Noordwijk gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Noordwijk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Noordwijk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Noordwijk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Noordwijk

In de gemeente Noordwijk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Noordwijk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Noordwijk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €251.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €389.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Noordwijk: €338.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Noordwijk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Noordwijk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Noordwijk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Noordwijk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Noordwijk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 81
Papier 47
Glas 26
PMD 5.1
Grof huishoudelijk Restafval 26
Fijn huishoudelijk Restafval 192

Afvalwijzer gemeente Noordwijk

Afvalwijzer Noordwijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Noordwijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 442 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 44,358 inwoners van de gemeente Noordwijk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Noordwijk

Noordwijk is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Noordwijk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Noordwijk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Noordwijk op onderstaand adres:
  • Milieustraat Noordwijk – Katwijk, Taanderstraat 1, 2222 BG Katwijk aan Zee

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Noordwijk

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Noordwijk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Noordwijk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Noordwijk

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Noordwijk

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Noordwijk

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Noordwijk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Noordwijk:
  • In de gemeente Noordwijk wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 442 kilo huisvuil ingezameld door de 44,358 inwoners in Noordwijk.
  • In de gemeente Noordwijk wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Noordwijk zijn €338,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Noordwijk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Noordwijk?

De afvalkalender van de gemeente Noordwijk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Noordwijk?

Als je container in de gemeente Noordwijk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Noordwijk of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Noordwijk kun je dan contact opnemen met de gemeente Noordwijk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Noordwijk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Noordwijk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Noordwijk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Noordwijk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Noordwijk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Noordwijk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Noordwijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *