Afvalkalender gemeente Nuenen c.a.

Afvalkalender gemeente Nuenen c.a. bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Nuenen c.a.? Op de afvalkalender van gemeente Nuenen c.a. vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Nuenen c.a.. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Nuenen c.a. wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Nuenen c.a. de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Nuenen c.a..
Afvalkalender gemeente Nuenen c.a.

Afvalkalender Nuenen c.a.

Afvalkalender gemeente Nuenen c.a. bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Nuenen c.a. kunt vinden? De gemeente Nuenen c.a. ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 23,814 inwoners. De afvalkalender in gemeente Nuenen c.a. wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Nuenen c.a..
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Nuenen c.a. aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Nuenen c.a. (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Nuenen c.a..

Over afval in de gemeente Nuenen c.a.

In de gemeente Nuenen c.a. wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,814 inwoners in de gemeente Nuenen c.a. bieden jaarlijks ongeveer 513 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 79 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 128 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Nuenen c.a. jaarlijks per persoon 33 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Nuenen c.a.. Daarvan biedt iedere persoon 4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 34 kilo grof huishoudelijk afval en 61 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Nuenen c.a. gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Nuenen c.a.

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Nuenen c.a. bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Nuenen c.a. vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Nuenen c.a.

In de gemeente Nuenen c.a. betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Nuenen c.a. betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Nuenen c.a. is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €196.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €273.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Nuenen c.a.: €250.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Nuenen c.a. wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Nuenen c.a..
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Nuenen c.a..
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Nuenen c.a.

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Nuenen c.a..
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 79
Papier 128
Glas 33
PMD 4
Grof huishoudelijk Restafval 34
Fijn huishoudelijk Restafval 61

Afvalwijzer gemeente Nuenen c.a.

Afvalwijzer Nuenen c.a. bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Nuenen c.a. jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 513 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,814 inwoners van de gemeente Nuenen c.a., is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Nuenen c.a.

Nuenen c.a. is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Nuenen c.a.

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Nuenen c.a. brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Nuenen c.a. op onderstaand adres:
  • Milieustraat Nuenen, De Huufkes 50, 5674 TM Nuenen

Container niet geleegd of extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Nuenen c.a.

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Nuenen c.a. printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Nuenen c.a. printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Nuenen c.a.

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Nuenen c.a.

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Nuenen c.a.

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Nuenen c.a. in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Nuenen c.a.:
  • In de gemeente Nuenen c.a. wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 513 kilo huisvuil ingezameld door de 23,814 inwoners in Nuenen c.a..
  • In de gemeente Nuenen c.a. wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Nuenen c.a. zijn €250,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Nuenen c.a. gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Nuenen c.a.?

De afvalkalender van de gemeente Nuenen c.a. vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Nuenen c.a.?

Als je container in de gemeente Nuenen c.a. niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Nuenen c.a. of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Nuenen c.a. kun je dan contact opnemen met de gemeente Nuenen c.a.. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Nuenen c.a.?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Nuenen c.a. een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Nuenen c.a. als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Nuenen c.a.?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Nuenen c.a.: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Nuenen c.a.. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Nuenen c.a.”

  1. Beste Pieter Dijksterhuis,

   In de eerste week van januari kunt u uw kerstboom aanbieden op de locatie van de weggehaalde bladkorf. Deze worden in de week van 9 januari eenmalig opgehaald. U kunt uw kerstboom ook tijdens openingstijden gratis bij de milieustraat inleveren.

   Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dit graag.

   Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *