Afvalkalender gemeente Oegstgeest

Afvalkalender gemeente Oegstgeest bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oegstgeest? Op de afvalkalender van gemeente Oegstgeest vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oegstgeest. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oegstgeest wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oegstgeest de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oegstgeest.
Afvalkalender gemeente Oegstgeest

Afvalkalender Oegstgeest

Afvalkalender gemeente Oegstgeest bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oegstgeest kunt vinden? De gemeente Oegstgeest ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 25,485 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oegstgeest wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oegstgeest.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oegstgeest aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oegstgeest (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oegstgeest.

Over afval in de gemeente Oegstgeest

In de gemeente Oegstgeest wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,485 inwoners in de gemeente Oegstgeest bieden jaarlijks ongeveer 424 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 74 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 53 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oegstgeest jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oegstgeest. Daarvan biedt iedere persoon 10.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 175 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oegstgeest gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oegstgeest

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oegstgeest bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oegstgeest vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oegstgeest

In de gemeente Oegstgeest betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oegstgeest betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oegstgeest is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €297.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €437.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oegstgeest: €389.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oegstgeest wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oegstgeest.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oegstgeest.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oegstgeest

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oegstgeest.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 74
Papier 53
Glas 24
PMD 10.1
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 175

Afvalwijzer gemeente Oegstgeest

Afvalwijzer Oegstgeest bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oegstgeest jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 424 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,485 inwoners van de gemeente Oegstgeest, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oegstgeest

Oegstgeest is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Oegstgeest

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oegstgeest brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oegstgeest op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Oestgeest, Haarlemmerstraatweg 30, 2343 LB Oegstgeest

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Oegstgeest

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oegstgeest printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oegstgeest printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oegstgeest

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oegstgeest

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oegstgeest

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Oegstgeest in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oegstgeest:
  • In de gemeente Oegstgeest wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 424 kilo huisvuil ingezameld door de 25,485 inwoners in Oegstgeest.
  • In de gemeente Oegstgeest wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oegstgeest zijn €389,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oegstgeest gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oegstgeest?

De afvalkalender van de gemeente Oegstgeest vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oegstgeest?

Als je container in de gemeente Oegstgeest niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oegstgeest of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oegstgeest kun je dan contact opnemen met de gemeente Oegstgeest. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oegstgeest?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oegstgeest een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oegstgeest als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oegstgeest?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oegstgeest: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oegstgeest. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *