Afvalkalender gemeente Oegstgeest

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Oegstgeest bekijken? Oegstgeest ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 24.891 inwoners. Het afval in Oegstgeest wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Oegstgeest

In de gemeente Oegstgeest wordt ongeveer 424 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 74
Papier 53
Glas 24
PMD 10,1
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 175

Afvalwijzer Oegstgeest 2022

Afvalwijzer Oegstgeest bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oegstgeest jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Oegstgeest 2022

De afvalkalender van de gemeente Oegstgeest vind je op:

Milieustraat gemeente Oegstgeest

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Oegstgeest?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Oegstgeest. Het adres van de milieustraat Oegstgeest is
  • Gemeentewerf Oestgeest, Haarlemmerstraatweg 30, 2343 LB Oegstgeest

Grofvuil gemeente Oegstgeest

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Oegstgeest rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Oegstgeest

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.