Afvalkalender gemeente Oirschot

Afvalkalender gemeente Oirschot bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oirschot? Op de afvalkalender van gemeente Oirschot vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oirschot. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oirschot wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oirschot de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oirschot.
Afvalkalender gemeente Oirschot

Afvalkalender Oirschot

Afvalkalender gemeente Oirschot bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oirschot kunt vinden? De gemeente Oirschot ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 19,076 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oirschot wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oirschot.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oirschot aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oirschot (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oirschot.

Over afval in de gemeente Oirschot

In de gemeente Oirschot wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,076 inwoners in de gemeente Oirschot bieden jaarlijks ongeveer 462 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 56 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oirschot jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oirschot. Daarvan biedt iedere persoon 29.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 55 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oirschot gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oirschot

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oirschot bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oirschot vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oirschot

In de gemeente Oirschot betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oirschot betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oirschot is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €124.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €201.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oirschot: €179.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oirschot wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oirschot.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oirschot.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oirschot

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oirschot.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 56
Papier 57
Glas 26
PMD 29.9
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 55

Afvalwijzer gemeente Oirschot

Afvalwijzer Oirschot bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oirschot jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 462 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,076 inwoners van de gemeente Oirschot, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oirschot

Oirschot is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Oirschot

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oirschot brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oirschot op onderstaand adres:
  • Milieustraat Oirschot, Herder Pasmansdreef 12, 5688 HW Oirschot

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Oirschot

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oirschot printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oirschot printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oirschot

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oirschot

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oirschot

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Oirschot in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oirschot:
  • In de gemeente Oirschot wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 462 kilo huisvuil ingezameld door de 19,076 inwoners in Oirschot.
  • In de gemeente Oirschot wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oirschot zijn €179,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oirschot gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oirschot?

De afvalkalender van de gemeente Oirschot vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oirschot?

Als je container in de gemeente Oirschot niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oirschot of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oirschot kun je dan contact opnemen met de gemeente Oirschot. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oirschot?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oirschot een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oirschot als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oirschot?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oirschot: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oirschot. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Oirschot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *