Afvalkalender gemeente Oirschot

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Oirschot bekijken? Oirschot ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 18.749 inwoners. Het afval in Oirschot wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Oirschot

In de gemeente Oirschot wordt ongeveer 462 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 56
Papier 57
Glas 26
PMD 29,9
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 55

Afvalwijzer Oirschot 2022

Afvalwijzer Oirschot bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oirschot jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Oirschot 2022

De afvalkalender van de gemeente Oirschot vind je op:

Milieustraat gemeente Oirschot

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Oirschot?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Oirschot. Het adres van de milieustraat Oirschot is
  • Milieustraat Oirschot, Herder Pasmansdreef 12, 5688 HW Oirschot

Grofvuil gemeente Oirschot

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Oirschot rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Oirschot

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.