Afvalkalender gemeente Oisterwijk

Afvalkalender gemeente Oisterwijk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oisterwijk? Op de afvalkalender van gemeente Oisterwijk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oisterwijk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oisterwijk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oisterwijk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oisterwijk.
Afvalkalender gemeente Oisterwijk

Afvalkalender Oisterwijk

Afvalkalender gemeente Oisterwijk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oisterwijk kunt vinden? De gemeente Oisterwijk ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 32,549 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oisterwijk wordt verzorgd door afvalstoffendienst. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oisterwijk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oisterwijk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oisterwijk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oisterwijk.

Over afval in de gemeente Oisterwijk

In de gemeente Oisterwijk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 32,549 inwoners in de gemeente Oisterwijk bieden jaarlijks ongeveer 512 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 128 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oisterwijk jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oisterwijk. Daarvan biedt iedere persoon 31 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 27 kilo grof huishoudelijk afval en 87 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oisterwijk gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oisterwijk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oisterwijk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oisterwijk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oisterwijk

In de gemeente Oisterwijk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oisterwijk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oisterwijk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €152.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €193.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oisterwijk: €180.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oisterwijk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oisterwijk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oisterwijk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oisterwijk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oisterwijk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 128
Papier 61
Glas 29
PMD 31
Grof huishoudelijk Restafval 27
Fijn huishoudelijk Restafval 87

Afvalwijzer gemeente Oisterwijk

Afvalwijzer Oisterwijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oisterwijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 512 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 32,549 inwoners van de gemeente Oisterwijk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oisterwijk

Oisterwijk is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Oisterwijk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oisterwijk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oisterwijk op onderstaand adres:
  • Milieustraat Oisterwijk, Veldweg 8, 5061 KJ Oisterwijk

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Oisterwijk

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oisterwijk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van afvalstoffendienst.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oisterwijk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oisterwijk

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oisterwijk

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oisterwijk

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Oisterwijk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oisterwijk:
  • In de gemeente Oisterwijk wordt de afvalkalender verzorgd door afvalstoffendienst.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 512 kilo huisvuil ingezameld door de 32,549 inwoners in Oisterwijk.
  • In de gemeente Oisterwijk wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oisterwijk zijn €180,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oisterwijk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oisterwijk?

De afvalkalender van de gemeente Oisterwijk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oisterwijk?

Als je container in de gemeente Oisterwijk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oisterwijk of met de afvalverwerker: afvalstoffendienst

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oisterwijk kun je dan contact opnemen met de gemeente Oisterwijk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (afvalstoffendienst) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oisterwijk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oisterwijk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oisterwijk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oisterwijk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oisterwijk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oisterwijk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *