Afvalkalender gemeente Oldambt

Afvalkalender gemeente Oldambt bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oldambt? Op de afvalkalender van gemeente Oldambt vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oldambt. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oldambt wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oldambt de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oldambt.
Afvalkalender gemeente Oldambt

Afvalkalender Oldambt

Afvalkalender gemeente Oldambt bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oldambt kunt vinden? De gemeente Oldambt ligt in de provincie Groningen en heeft 38,528 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oldambt wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oldambt.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oldambt aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oldambt (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oldambt.

Over afval in de gemeente Oldambt

In de gemeente Oldambt wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 38,528 inwoners in de gemeente Oldambt bieden jaarlijks ongeveer 655 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 178 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 67 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oldambt jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oldambt. Daarvan biedt iedere persoon 32.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 36 kilo grof huishoudelijk afval en 116 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oldambt gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oldambt

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oldambt bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oldambt vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oldambt

In de gemeente Oldambt betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oldambt betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oldambt is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €233.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oldambt: €220.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oldambt wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oldambt.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oldambt.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oldambt

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oldambt.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 178
Papier 67
Glas 20
PMD 32.8
Grof huishoudelijk Restafval 36
Fijn huishoudelijk Restafval 116

Afvalwijzer gemeente Oldambt

Afvalwijzer Oldambt bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oldambt jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 655 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 38,528 inwoners van de gemeente Oldambt, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oldambt

Oldambt is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Oldambt

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oldambt brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Oldambt, B. Haitzemastraat 3, 9672DC Winschoten

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Oldambt

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oldambt printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oldambt printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oldambt

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oldambt

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oldambt

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Oldambt in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oldambt:
  • In de gemeente Oldambt wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 655 kilo huisvuil ingezameld door de 38,528 inwoners in Oldambt.
  • In de gemeente Oldambt wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oldambt zijn €220,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oldambt gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oldambt?

De afvalkalender van de gemeente Oldambt vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oldambt?

Als je container in de gemeente Oldambt niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oldambt of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oldambt kun je dan contact opnemen met de gemeente Oldambt. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oldambt?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oldambt een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oldambt als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oldambt?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oldambt: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oldambt. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *