Afvalkalender gemeente Olst-Wijhe

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Olst-Wijhe bekijken? Olst-Wijhe ligt in de provincie  Overijssel en heeft ongeveer 18.248 inwoners. Het afval in Olst-Wijhe wordt verzorgd door ROVA.

Afvalkalender gemeente Olst-Wijhe

In de gemeente Olst-Wijhe wordt ongeveer 487 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 165
Papier 60
Glas 23
PMD 32,5
Grof huishoudelijk Restafval 4
Fijn huishoudelijk Restafval 55

Afvalwijzer Olst-Wijhe 2022

Afvalwijzer Olst-Wijhe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Olst-Wijhe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Olst-Wijhe 2022

De afvalkalender van de gemeente Olst-Wijhe vind je op:

Milieustraat gemeente Olst-Wijhe

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Olst-Wijhe?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Olst-Wijhe. Het adres van de milieustraat Olst-Wijhe is
  • Milieustraat Olst-Wijhe, Zompstraat 21, Raalte | Rijnlandstraat 2, Zwolle

Grofvuil gemeente Olst-Wijhe

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Olst-Wijhe rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Olst-Wijhe

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.