Afvalkalender gemeente Oosterhout

Afvalkalender gemeente Oosterhout bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oosterhout? Op de afvalkalender van gemeente Oosterhout vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oosterhout. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oosterhout wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oosterhout de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oosterhout.
Afvalkalender gemeente Oosterhout

Afvalkalender Oosterhout

Afvalkalender gemeente Oosterhout bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oosterhout kunt vinden? De gemeente Oosterhout ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 56,596 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oosterhout wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oosterhout.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oosterhout aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oosterhout (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oosterhout.

Over afval in de gemeente Oosterhout

In de gemeente Oosterhout wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 56,596 inwoners in de gemeente Oosterhout bieden jaarlijks ongeveer 624 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 96 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oosterhout jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oosterhout. Daarvan biedt iedere persoon 36.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 13 kilo grof huishoudelijk afval en 73 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oosterhout gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oosterhout

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oosterhout bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oosterhout vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oosterhout

In de gemeente Oosterhout betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oosterhout betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oosterhout is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €204.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €296.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oosterhout: €265.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oosterhout wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oosterhout.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oosterhout.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oosterhout

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oosterhout.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 96
Papier 61
Glas 27
PMD 36.5
Grof huishoudelijk Restafval 13
Fijn huishoudelijk Restafval 73

Afvalwijzer gemeente Oosterhout

Afvalwijzer Oosterhout bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oosterhout jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 624 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 56,596 inwoners van de gemeente Oosterhout, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oosterhout

Oosterhout is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Oosterhout

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oosterhout brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oosterhout op onderstaand adres:
  • Milieustraat Oosterhout, Wilhelminakanaal Oost 7, 4905 AG Oosterhout

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Oosterhout

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oosterhout printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oosterhout printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oosterhout

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oosterhout

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oosterhout

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Oosterhout in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oosterhout:
  • In de gemeente Oosterhout wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 624 kilo huisvuil ingezameld door de 56,596 inwoners in Oosterhout.
  • In de gemeente Oosterhout wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oosterhout zijn €265,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oosterhout gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oosterhout?

De afvalkalender van de gemeente Oosterhout vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oosterhout?

Als je container in de gemeente Oosterhout niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oosterhout of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oosterhout kun je dan contact opnemen met de gemeente Oosterhout. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oosterhout?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oosterhout een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oosterhout als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oosterhout?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oosterhout: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oosterhout. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *