Afvalkalender gemeente Ooststellingwerf

Afvalkalender gemeente Ooststellingwerf bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Ooststellingwerf? Op de afvalkalender van gemeente Ooststellingwerf vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Ooststellingwerf. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Ooststellingwerf wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Ooststellingwerf de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Ooststellingwerf.
Afvalkalender gemeente Ooststellingwerf

Afvalkalender Ooststellingwerf

Afvalkalender gemeente Ooststellingwerf bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Ooststellingwerf kunt vinden? De gemeente Ooststellingwerf ligt in de provincie Friesland en heeft 25,687 inwoners. De afvalkalender in gemeente Ooststellingwerf wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Ooststellingwerf.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Ooststellingwerf aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Ooststellingwerf (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Ooststellingwerf.

Over afval in de gemeente Ooststellingwerf

In de gemeente Ooststellingwerf wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,687 inwoners in de gemeente Ooststellingwerf bieden jaarlijks ongeveer 631 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 91 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Ooststellingwerf jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Ooststellingwerf. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 45 kilo grof huishoudelijk afval en 168 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Ooststellingwerf gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Ooststellingwerf

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Ooststellingwerf bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Ooststellingwerf vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Ooststellingwerf

In de gemeente Ooststellingwerf betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Ooststellingwerf betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Ooststellingwerf is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €173.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €253.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Ooststellingwerf: €228.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Ooststellingwerf wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Ooststellingwerf.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Ooststellingwerf.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Ooststellingwerf

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Ooststellingwerf.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 91
Papier 58
Glas 20
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 45
Fijn huishoudelijk Restafval 168

Afvalwijzer gemeente Ooststellingwerf

Afvalwijzer Ooststellingwerf bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Ooststellingwerf jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 631 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,687 inwoners van de gemeente Ooststellingwerf, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Ooststellingwerf

Ooststellingwerf is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Ooststellingwerf

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Ooststellingwerf brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Ooststellingwerf op onderstaand adres:
  • Milieustraat gemeente Oostellingwerf, Nanningaweg 47B, 8431 AC Oosterwolde

Container niet geleegd of extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Ooststellingwerf

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Ooststellingwerf printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Ooststellingwerf printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Ooststellingwerf

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Ooststellingwerf

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Ooststellingwerf

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Ooststellingwerf in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Ooststellingwerf:
  • In de gemeente Ooststellingwerf wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 631 kilo huisvuil ingezameld door de 25,687 inwoners in Ooststellingwerf.
  • In de gemeente Ooststellingwerf wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Ooststellingwerf zijn €228,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Ooststellingwerf gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Ooststellingwerf?

De afvalkalender van de gemeente Ooststellingwerf vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Ooststellingwerf?

Als je container in de gemeente Ooststellingwerf niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Ooststellingwerf of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Ooststellingwerf kun je dan contact opnemen met de gemeente Ooststellingwerf. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Ooststellingwerf?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Ooststellingwerf een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Ooststellingwerf als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Ooststellingwerf?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Ooststellingwerf: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Ooststellingwerf. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *