Afvalkalender gemeente Opmeer

Afvalkalender gemeente Opmeer bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Opmeer? Op de afvalkalender van gemeente Opmeer vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Opmeer. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Opmeer wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Opmeer de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Opmeer.
Afvalkalender gemeente Opmeer

Afvalkalender Opmeer

Afvalkalender gemeente Opmeer bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Opmeer kunt vinden? De gemeente Opmeer ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 12,088 inwoners. De afvalkalender in gemeente Opmeer wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Opmeer.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Opmeer aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Opmeer (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Opmeer.

Over afval in de gemeente Opmeer

In de gemeente Opmeer wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 12,088 inwoners in de gemeente Opmeer bieden jaarlijks ongeveer 577 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 137 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 71 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Opmeer jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Opmeer. Daarvan biedt iedere persoon 32.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 31 kilo grof huishoudelijk afval en 124 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Opmeer gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Opmeer

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Opmeer bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Opmeer vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Opmeer

In de gemeente Opmeer betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Opmeer betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Opmeer is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €308.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €419.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Opmeer: €384.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Opmeer wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Opmeer.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Opmeer.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Opmeer

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Opmeer.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 137
Papier 71
Glas 22
PMD 32.8
Grof huishoudelijk Restafval 31
Fijn huishoudelijk Restafval 124

Afvalwijzer gemeente Opmeer

Afvalwijzer Opmeer bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Opmeer jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 577 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 12,088 inwoners van de gemeente Opmeer, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Opmeer

Opmeer is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Opmeer

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Opmeer brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Opmeer op onderstaand adres:
  • Geen gegevens beschikbaar

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Opmeer

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Opmeer printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Opmeer printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Opmeer

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Opmeer

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Opmeer

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Opmeer in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Opmeer:
  • In de gemeente Opmeer wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 577 kilo huisvuil ingezameld door de 12,088 inwoners in Opmeer.
  • In de gemeente Opmeer wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Opmeer zijn €384,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Opmeer gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Opmeer?

De afvalkalender van de gemeente Opmeer vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Opmeer?

Als je container in de gemeente Opmeer niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Opmeer of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Opmeer kun je dan contact opnemen met de gemeente Opmeer. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Opmeer?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Opmeer een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Opmeer als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Opmeer?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Opmeer: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Opmeer. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *