Afvalkalender gemeente Oss

Afvalkalender gemeente Oss bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oss? Op de afvalkalender van gemeente Oss vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oss. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oss wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oss de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oss.
Afvalkalender gemeente Oss

Afvalkalender Oss

Afvalkalender gemeente Oss bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oss kunt vinden? De gemeente Oss ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 93,401 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oss wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oss.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oss aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oss (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oss.

Over afval in de gemeente Oss

In de gemeente Oss wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 93,401 inwoners in de gemeente Oss bieden jaarlijks ongeveer 607 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 102 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oss jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oss. Daarvan biedt iedere persoon 18.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 1 kilo grof huishoudelijk afval en 168 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oss gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oss

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oss bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oss vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oss

In de gemeente Oss betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oss betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oss is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €229.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €270.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oss: €256.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oss wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oss.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oss.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oss

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oss.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 102
Papier 55
Glas 20
PMD 18.7
Grof huishoudelijk Restafval 1
Fijn huishoudelijk Restafval 168

Afvalwijzer gemeente Oss

Afvalwijzer Oss bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oss jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 607 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 93,401 inwoners van de gemeente Oss, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oss

Oss is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Oss

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oss brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oss op onderstaand adres:
  • Duurzaamheidsplein Oss, Maaskade 28, Oss

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Oss

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oss printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oss printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oss

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oss

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oss

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Oss in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oss:
  • In de gemeente Oss wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 607 kilo huisvuil ingezameld door de 93,401 inwoners in Oss.
  • In de gemeente Oss wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oss zijn €256,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oss gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oss?

De afvalkalender van de gemeente Oss vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oss?

Als je container in de gemeente Oss niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oss of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oss kun je dan contact opnemen met de gemeente Oss. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oss?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oss een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oss als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oss?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oss: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oss. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

3 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Oss”

 1. In mijn App waren plots alle notificaties verdwenen. Dit is nu weer ingesteld op 15:00 voor allesbehalve kerstbomen maar de mail ontving ik pas om 22:00 uur en dat is veel te laat. Daarnaast zou restafval maandag 21 augustus worden opgehaald, mijn container stond op de plek waar ik (en de buren) deze altijd neerzet. Ik heb hem vanochtend maar weer naar binnen gehaald. Het is niet fijn dat restafval niet geleegd is omdat ik hem niet bij elke ophaaldag aan de straat zet omdat wij heel nauwkeurig het afval scheiden waardoor ik 1 en soms 2 ophaaldagen kan overslaan maar nu zit hij bijna vol. Als de plaats is veranderd waar ik hem neer moet zetten dan moet daar wel een bericht over worden gestuurd want hoe kan ik het anders weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *