Afvalkalender gemeente Oude IJsselstreek

Afvalkalender gemeente Oude IJsselstreek bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Oude IJsselstreek? Op de afvalkalender van gemeente Oude IJsselstreek vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Oude IJsselstreek. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Oude IJsselstreek wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Oude IJsselstreek de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Oude IJsselstreek.
Afvalkalender gemeente Oude IJsselstreek

Afvalkalender Oude IJsselstreek

Afvalkalender gemeente Oude IJsselstreek bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Oude IJsselstreek kunt vinden? De gemeente Oude IJsselstreek ligt in de provincie Gelderland en heeft 39,365 inwoners. De afvalkalender in gemeente Oude IJsselstreek wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Oude IJsselstreek.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Oude IJsselstreek aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Oude IJsselstreek (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Oude IJsselstreek.

Over afval in de gemeente Oude IJsselstreek

In de gemeente Oude IJsselstreek wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 39,365 inwoners in de gemeente Oude IJsselstreek bieden jaarlijks ongeveer 475 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 199 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Oude IJsselstreek jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Oude IJsselstreek. Daarvan biedt iedere persoon 36.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 11 kilo grof huishoudelijk afval en 102 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Oude IJsselstreek gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Oude IJsselstreek

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Oude IJsselstreek bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Oude IJsselstreek vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Oude IJsselstreek

In de gemeente Oude IJsselstreek betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Oude IJsselstreek betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Oude IJsselstreek is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €164.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €219.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Oude IJsselstreek: €202.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Oude IJsselstreek wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Oude IJsselstreek.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Oude IJsselstreek.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Oude IJsselstreek

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Oude IJsselstreek.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 199
Papier 57
Glas 22
PMD 36.1
Grof huishoudelijk Restafval 11
Fijn huishoudelijk Restafval 102

Afvalwijzer gemeente Oude IJsselstreek

Afvalwijzer Oude IJsselstreek bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Oude IJsselstreek jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 475 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 39,365 inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Oude IJsselstreek

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Oude IJsselstreek brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Oude IJsselstreek op onderstaand adres:
  • https://www.oude-ijsselstreek.nl/afval-brengen

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Oude IJsselstreek

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Oude IJsselstreek printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Oude IJsselstreek printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Oude IJsselstreek

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Oude IJsselstreek

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Oude IJsselstreek

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Oude IJsselstreek in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Oude IJsselstreek:
  • In de gemeente Oude IJsselstreek wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 475 kilo huisvuil ingezameld door de 39,365 inwoners in Oude IJsselstreek.
  • In de gemeente Oude IJsselstreek wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Oude IJsselstreek zijn €202,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Oude IJsselstreek gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Oude IJsselstreek?

De afvalkalender van de gemeente Oude IJsselstreek vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Oude IJsselstreek?

Als je container in de gemeente Oude IJsselstreek niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Oude IJsselstreek of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Oude IJsselstreek kun je dan contact opnemen met de gemeente Oude IJsselstreek. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Oude IJsselstreek?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Oude IJsselstreek een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Oude IJsselstreek als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Oude IJsselstreek?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Oude IJsselstreek: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Oude IJsselstreek. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *