Afvalkalender gemeente Ouder-Amstel

Afvalkalender gemeente Ouder-Amstel bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Ouder-Amstel? Op de afvalkalender van gemeente Ouder-Amstel vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Ouder-Amstel. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Ouder-Amstel wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Ouder-Amstel de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Ouder-Amstel.
Afvalkalender gemeente Ouder-Amstel

Afvalkalender Ouder-Amstel

Afvalkalender gemeente Ouder-Amstel bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Ouder-Amstel kunt vinden? De gemeente Ouder-Amstel ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 14,208 inwoners. De afvalkalender in gemeente Ouder-Amstel wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Ouder-Amstel.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Ouder-Amstel aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Ouder-Amstel (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Ouder-Amstel.

Over afval in de gemeente Ouder-Amstel

In de gemeente Ouder-Amstel wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 14,208 inwoners in de gemeente Ouder-Amstel bieden jaarlijks ongeveer 457 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 3 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 49 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Ouder-Amstel jaarlijks per persoon 30 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Ouder-Amstel. Daarvan biedt iedere persoon 11 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 10 kilo grof huishoudelijk afval en 255 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Ouder-Amstel gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Ouder-Amstel

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Ouder-Amstel bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Ouder-Amstel vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Ouder-Amstel

In de gemeente Ouder-Amstel betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Ouder-Amstel betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Ouder-Amstel is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €269.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €291.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Ouder-Amstel: €283.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Ouder-Amstel wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Ouder-Amstel.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Ouder-Amstel.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Ouder-Amstel

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Ouder-Amstel.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 3
Papier 49
Glas 30
PMD 11
Grof huishoudelijk Restafval 10
Fijn huishoudelijk Restafval 255

Afvalwijzer gemeente Ouder-Amstel

Afvalwijzer Ouder-Amstel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Ouder-Amstel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 457 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 14,208 inwoners van de gemeente Ouder-Amstel, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Ouder-Amstel

Ouder-Amstel is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Ouder-Amstel

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Ouder-Amstel brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Ouder-Amstel op onderstaand adres:
  • Milieudepot Ouder Amstel, Ambachtenstraat 84, 1191 JN Ouderkerk aan de Amstel

Niet geleegd, extra container of container vol?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Ouder-Amstel

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Ouder-Amstel printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Ouder-Amstel printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Ouder-Amstel

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Ouder-Amstel

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Ouder-Amstel

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Ouder-Amstel in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Ouder-Amstel:
  • In de gemeente Ouder-Amstel wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 457 kilo huisvuil ingezameld door de 14,208 inwoners in Ouder-Amstel.
  • In de gemeente Ouder-Amstel wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Ouder-Amstel zijn €283,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Ouder-Amstel gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Ouder-Amstel?

De afvalkalender van de gemeente Ouder-Amstel vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Ouder-Amstel?

Als je container in de gemeente Ouder-Amstel niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Ouder-Amstel of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Ouder-Amstel kun je dan contact opnemen met de gemeente Ouder-Amstel. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Ouder-Amstel?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Ouder-Amstel een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Ouder-Amstel als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Ouder-Amstel?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Ouder-Amstel: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Ouder-Amstel. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *