Afvalkalender gemeente Overbetuwe

Afvalkalender gemeente Overbetuwe bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Overbetuwe? Op de afvalkalender van gemeente Overbetuwe vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Overbetuwe. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Overbetuwe wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Overbetuwe de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Overbetuwe.
Afvalkalender gemeente Overbetuwe

Afvalkalender Overbetuwe

Afvalkalender gemeente Overbetuwe bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Overbetuwe kunt vinden? De gemeente Overbetuwe ligt in de provincie Gelderland en heeft 48,274 inwoners. De afvalkalender in gemeente Overbetuwe wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Overbetuwe.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Overbetuwe aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Overbetuwe (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Overbetuwe.

Over afval in de gemeente Overbetuwe

In de gemeente Overbetuwe wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 48,274 inwoners in de gemeente Overbetuwe bieden jaarlijks ongeveer 595 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 120 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Overbetuwe jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Overbetuwe. Daarvan biedt iedere persoon 29.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 52 kilo grof huishoudelijk afval en 92 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Overbetuwe gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Overbetuwe

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Overbetuwe bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Overbetuwe vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Overbetuwe

In de gemeente Overbetuwe betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Overbetuwe betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Overbetuwe is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €241.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €308.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Overbetuwe: €289.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Overbetuwe wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Overbetuwe.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Overbetuwe.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Overbetuwe

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Overbetuwe.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 120
Papier 61
Glas 27
PMD 29.7
Grof huishoudelijk Restafval 52
Fijn huishoudelijk Restafval 92

Afvalwijzer gemeente Overbetuwe

Afvalwijzer Overbetuwe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Overbetuwe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 595 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 48,274 inwoners van de gemeente Overbetuwe, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Overbetuwe

Overbetuwe is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Overbetuwe

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Overbetuwe brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Overbetuwe op onderstaand adres:
  • Milieustraat Elst, De Korte Helster 1, 6661 AE Elst (ingang via de Grote Molenstraat) | Milieustraat Andelst, Engelandstraat 4 6673 DJ Andelst

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Overbetuwe

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Overbetuwe printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Overbetuwe printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Overbetuwe

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Overbetuwe

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Overbetuwe

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Overbetuwe in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Overbetuwe:
  • In de gemeente Overbetuwe wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 595 kilo huisvuil ingezameld door de 48,274 inwoners in Overbetuwe.
  • In de gemeente Overbetuwe wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Overbetuwe zijn €289,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Overbetuwe gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Overbetuwe?

De afvalkalender van de gemeente Overbetuwe vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Overbetuwe?

Als je container in de gemeente Overbetuwe niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Overbetuwe of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Overbetuwe kun je dan contact opnemen met de gemeente Overbetuwe. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Overbetuwe?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Overbetuwe een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Overbetuwe als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Overbetuwe?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Overbetuwe: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Overbetuwe. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Overbetuwe”

 1. Op 29-04-2023 zijn op Hofstaete A/B en C de 4 containers voor groenafval niet geledigd. Als ze maandag niet geledigd worden geeft dat een groot probleem, want ze zijn allemaal vol.

  1. Geachte G. Bartels,

   Als de containers niet geleegd zijn kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente of afvalbeheerder. Zij zoeken dan naar een passende oplossing.

   Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *