Afvalkalender gemeente Papendrecht

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Papendrecht bekijken? Papendrecht ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 32.141 inwoners. Het afval in Papendrecht wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Papendrecht

In de gemeente Papendrecht wordt ongeveer 510 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 59
Papier 43
Glas 15
PMD 6,8
Grof huishoudelijk Restafval 21
Fijn huishoudelijk Restafval 229

Afvalwijzer Papendrecht 2022

Afvalwijzer Papendrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Papendrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Papendrecht 2022

De afvalkalender van de gemeente Papendrecht vind je op:

Milieustraat gemeente Papendrecht

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Papendrecht?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Papendrecht. Het adres van de milieustraat Papendrecht is
  • Afvalbrengstation Papendrecht, Willem Dreeslaan 4, 3354 AW Papendrecht

Grofvuil gemeente Papendrecht

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Papendrecht rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Papendrecht

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.