Afvalkalender gemeente Peel en Maas

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Peel en Maas bekijken? Peel en Maas ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 43.627 inwoners. Het afval in Peel en Maas wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas wordt ongeveer 644 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 176
Papier 71
Glas 24
PMD 39,3
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 36

Afvalwijzer Peel en Maas 2022

Afvalwijzer Peel en Maas bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Peel en Maas jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Peel en Maas 2022

De afvalkalender van de gemeente Peel en Maas vind je op:

Milieustraat gemeente Peel en Maas

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Peel en Maas?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Peel en Maas. Het adres van de milieustraat Peel en Maas is
  • Milieustraat Peel en Maas, Industrieterrein Panningen 114, 5981 NC Panningen

Grofvuil gemeente Peel en Maas

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Peel en Maas rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Peel en Maas

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.