Afvalkalender gemeente Peel en Maas

Afvalkalender gemeente Peel en Maas bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Peel en Maas? Op de afvalkalender van gemeente Peel en Maas vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Peel en Maas. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Peel en Maas wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Peel en Maas de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Peel en Maas.
Afvalkalender gemeente Peel en Maas

Afvalkalender Peel en Maas

Afvalkalender gemeente Peel en Maas bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Peel en Maas kunt vinden? De gemeente Peel en Maas ligt in de provincie Limburg en heeft 44,381 inwoners. De afvalkalender in gemeente Peel en Maas wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Peel en Maas.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Peel en Maas aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Peel en Maas (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Peel en Maas.

Over afval in de gemeente Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 44,381 inwoners in de gemeente Peel en Maas bieden jaarlijks ongeveer 644 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 176 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 71 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Peel en Maas jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Peel en Maas. Daarvan biedt iedere persoon 39.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 40 kilo grof huishoudelijk afval en 36 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Peel en Maas gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Peel en Maas

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Peel en Maas bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Peel en Maas vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Peel en Maas betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Peel en Maas is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €172.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €222.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Peel en Maas: €208.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Peel en Maas wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Peel en Maas.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Peel en Maas.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Peel en Maas

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Peel en Maas.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 176
Papier 71
Glas 24
PMD 39.3
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 36

Afvalwijzer gemeente Peel en Maas

Afvalwijzer Peel en Maas bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Peel en Maas jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 644 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 44,381 inwoners van de gemeente Peel en Maas, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Peel en Maas

Peel en Maas is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Peel en Maas

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Peel en Maas brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Peel en Maas op onderstaand adres:
  • Milieustraat Peel en Maas, Industrieterrein Panningen 114, 5981 NC Panningen

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Peel en Maas

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Peel en Maas printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Peel en Maas printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Peel en Maas

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Peel en Maas

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Peel en Maas

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Peel en Maas in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Peel en Maas:
  • In de gemeente Peel en Maas wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 644 kilo huisvuil ingezameld door de 44,381 inwoners in Peel en Maas.
  • In de gemeente Peel en Maas wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Peel en Maas zijn €208,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Peel en Maas gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Peel en Maas?

De afvalkalender van de gemeente Peel en Maas vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Peel en Maas?

Als je container in de gemeente Peel en Maas niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Peel en Maas of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Peel en Maas kun je dan contact opnemen met de gemeente Peel en Maas. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Peel en Maas?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Peel en Maas een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Peel en Maas als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Peel en Maas?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Peel en Maas: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Peel en Maas. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *