Afvalkalender gemeente Pekela

Afvalkalender gemeente Pekela bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Pekela? Op de afvalkalender van gemeente Pekela vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Pekela. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Pekela wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Pekela de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Pekela.
Afvalkalender gemeente Pekela

Afvalkalender Pekela

Afvalkalender gemeente Pekela bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Pekela kunt vinden? De gemeente Pekela ligt in de provincie Groningen en heeft 12,186 inwoners. De afvalkalender in gemeente Pekela wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Pekela.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Pekela aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Pekela (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Pekela.

Over afval in de gemeente Pekela

In de gemeente Pekela wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 12,186 inwoners in de gemeente Pekela bieden jaarlijks ongeveer 620 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 201 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 37 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Pekela jaarlijks per persoon 14 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Pekela. Daarvan biedt iedere persoon 39.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 46 kilo grof huishoudelijk afval en 158 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Pekela gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Pekela

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Pekela bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Pekela vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Pekela

In de gemeente Pekela betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Pekela betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Pekela is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €318.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Pekela: €285.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Pekela wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Pekela.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Pekela.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Pekela

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Pekela.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 201
Papier 37
Glas 14
PMD 39.7
Grof huishoudelijk Restafval 46
Fijn huishoudelijk Restafval 158

Afvalwijzer gemeente Pekela

Afvalwijzer Pekela bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Pekela jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 620 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 12,186 inwoners van de gemeente Pekela, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Pekela

Pekela is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Pekela

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Pekela brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Pekela op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Pekela, Industrieterrein Holland Marsh nr. 12 in Nieuwe Pekela

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Pekela

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Pekela printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Pekela printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Pekela

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Pekela

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Pekela

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Pekela in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Pekela:
  • In de gemeente Pekela wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 620 kilo huisvuil ingezameld door de 12,186 inwoners in Pekela.
  • In de gemeente Pekela wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Pekela zijn €285,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Pekela gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Pekela?

De afvalkalender van de gemeente Pekela vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Pekela?

Als je container in de gemeente Pekela niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Pekela of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Pekela kun je dan contact opnemen met de gemeente Pekela. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Pekela?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Pekela een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Pekela als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Pekela?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Pekela: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Pekela. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Pekela”

 1. Ik heb mijn hedera heg verwijderd maar deze is te veel om weg te brengen. Kan de takkenroute hier op ingezet worden?

  Alvast dank

  Arthur Hendriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *