Afvalkalender gemeente Purmerend

Afvalkalender gemeente Purmerend bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Purmerend? Op de afvalkalender van gemeente Purmerend vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Purmerend. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Purmerend wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Purmerend de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Purmerend.
Afvalkalender gemeente Purmerend

Afvalkalender Purmerend

Afvalkalender gemeente Purmerend bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Purmerend kunt vinden? De gemeente Purmerend ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 92,412 inwoners. De afvalkalender in gemeente Purmerend wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Purmerend.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Purmerend aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Purmerend (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Purmerend.

Over afval in de gemeente Purmerend

In de gemeente Purmerend wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 92,412 inwoners in de gemeente Purmerend bieden jaarlijks ongeveer 526 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 59 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 51 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Purmerend jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Purmerend. Daarvan biedt iedere persoon 8.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 38 kilo grof huishoudelijk afval en 207 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Purmerend gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Purmerend

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Purmerend bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Purmerend vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Purmerend

In de gemeente Purmerend betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Purmerend betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Purmerend is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €295.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €369.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Purmerend: €350.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Purmerend wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Purmerend.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Purmerend.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Purmerend

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Purmerend.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 59
Papier 51
Glas 20
PMD 8.9
Grof huishoudelijk Restafval 38
Fijn huishoudelijk Restafval 207

Afvalwijzer gemeente Purmerend

Afvalwijzer Purmerend bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Purmerend jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 526 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 92,412 inwoners van de gemeente Purmerend, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Purmerend

Purmerend is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Purmerend

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Purmerend brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Purmerend op onderstaand adres:
  • Miieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC Purmerend

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Purmerend

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Purmerend printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Purmerend printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Purmerend

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Purmerend

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Purmerend

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Purmerend in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Purmerend:
  • In de gemeente Purmerend wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 526 kilo huisvuil ingezameld door de 92,412 inwoners in Purmerend.
  • In de gemeente Purmerend wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Purmerend zijn €350,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Purmerend gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Purmerend?

De afvalkalender van de gemeente Purmerend vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Purmerend?

Als je container in de gemeente Purmerend niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Purmerend of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Purmerend kun je dan contact opnemen met de gemeente Purmerend. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Purmerend?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Purmerend een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Purmerend als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Purmerend?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Purmerend: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Purmerend. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

5 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Purmerend”

  1. Beste mevrouw Lohmmeijer,

   Als uw container niet geleegd is in de gemeente Purmerend kunt u contact opnemen met de gemeente. Meer informatie over containers die niet geleegd zijn in de gemeente Purmerend leest u hier.

   Contact opnemen met de gemeente omdat het vuilnis niet opgehaald is in Purmerend doet u hier.

   Met vriendelijke groet.

  2. Niet iedere verandering is een verbetering Veel lappen tekst maar Ik kan nu nergens meer de ophaaldagen op een adres vinden, Gaat u daar nog iets aan doen ?

  1. Beste mevrouw Lohmeijer,

   De afvalkalender verandert meestal niet heel vaak. De wijzigingen in de afvalkalender worden meteen doorgevoerd in de afvalkalender-app van de Gemeente Purmerend. U kunt de actuele afvaldagen voor uw adres hier vinden.

   Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *