afvalkalender gemeente Raalte

Afvalkalender gemeente Raalte

De afvalkalender gemeente Raalte wordt geregeld door ROVA. Dit afvalverwerkingsbedrijf staat voor duurzaamheid en recycling. Afvalscheiding wordt steeds belangrijker en dit heb je bij jou thuis waarschijnlijk ook wel gemerkt. Doordat steeds meer huisvuil gerecycled wordt, hebben steeds meer huishoudens te maken met tot wel 4 verschillende Kliko’s.

Afvalkalender gemeente Raalte

Zoals gezegd verzorgd ROVA de afvalkalender voor de gemeente Raalte. Deze kun je vinden op de website van ROVA. Vul hier eenvoudig jouw postcode en huisnummer in en je ziet meteen alle actuele ophaaldagen in Raalte. Ook kun je hier terecht voor informatie over gewijzigde afval ophaaldagen rond feestdagen.

Afvalkalender Raalte 2022: De afvalkalender app

In 2022 kun je de afvalkalender van Raalte ook op een App bekijken. Wil je de afvalkalender liever op je mobiel of tablet bekijken dan kan dat ook. De afvalkalender App is eenvoudig te downloaden in:

  • App Store (Apple)
  • Google Play Store (Android)
  • Windows Store (Windows)

In de App kun je naast de afval ophaaldagen eenvoudig zien welke afvalsoort in welke Kliko hoort. Bovendien staat er allerlei nieuws rondom afval en ook worden er tips gegeven om jouw afval nog beter te scheiden.

Afval scheiden Raalte

Afval scheiden is een groot thema in Raalte. ROVA loopt voorop als het gaat om recycling en afvalscheiding. Voor jou betekent dit dat je een steeds groter aantal containers bij huis krijgt. Waar laat je deze containers? Je kunt ervoor kiezen om een containerombouw te kopen. Hiermee werk je de Kliko mooi weg. 

Tip: Liever geen containerombouw? Je kunt de verschillende Kliko’s opvrolijken door middel van Klikostickers.

Milieubrengstation Raalte

Heb je grofvuil of huisvuil dat niet in de Kliko past? Dan kun je dit naar het ROVA milieubrengstation Raalte brengen. Voor actuele openingstijden kun je de website van ROVA raadplegen. Ga je grofvuil naar de milieustraat in Raalte brengen? Neem dan altijd even je ROVA-pas en legitimatie mee. 

>>>> naar de afvalkalender van Raalte