Afvalkalender gemeente Raalte

Afvalkalender gemeente Raalte bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Raalte? Op de afvalkalender van gemeente Raalte vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Raalte. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Raalte wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Raalte de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Raalte.
Afvalkalender gemeente Raalte

Afvalkalender Raalte

Afvalkalender gemeente Raalte bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Raalte kunt vinden? De gemeente Raalte ligt in de provincie Overijssel en heeft 38,141 inwoners. De afvalkalender in gemeente Raalte wordt verzorgd door Rova. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Raalte.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Raalte aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Raalte (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Raalte.

Over afval in de gemeente Raalte

In de gemeente Raalte wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 38,141 inwoners in de gemeente Raalte bieden jaarlijks ongeveer 486 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 123 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Raalte jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Raalte. Daarvan biedt iedere persoon 35 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 6 kilo grof huishoudelijk afval en 100 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Raalte gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Raalte

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Raalte bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Raalte vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Raalte

In de gemeente Raalte betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Raalte betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Raalte is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €157.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €225.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Raalte: €206.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Raalte wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Raalte.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Raalte.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Raalte

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Raalte.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 123
Papier 59
Glas 25
PMD 35
Grof huishoudelijk Restafval 6
Fijn huishoudelijk Restafval 100

Afvalwijzer gemeente Raalte

Afvalwijzer Raalte bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Raalte jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 486 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 38,141 inwoners van de gemeente Raalte, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Raalte

Raalte is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Raalte

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Raalte brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Raalte op onderstaand adres:
  • ROVA Milieubrengstation Raalte, Zompstraat 21, 8102 HX Raalte

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Raalte

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Raalte printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Rova.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Raalte printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Raalte

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Raalte

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Raalte

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Raalte in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Raalte:
  • In de gemeente Raalte wordt de afvalkalender verzorgd door Rova.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 486 kilo huisvuil ingezameld door de 38,141 inwoners in Raalte.
  • In de gemeente Raalte wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Raalte zijn €206,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Raalte gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Raalte?

De afvalkalender van de gemeente Raalte vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Raalte?

Als je container in de gemeente Raalte niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Raalte of met de afvalverwerker: Rova

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Raalte kun je dan contact opnemen met de gemeente Raalte. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Rova) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Raalte?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Raalte een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Raalte als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Raalte?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Raalte: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Raalte. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Raalte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *