Afvalkalender gemeente Reimerswaal

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Reimerswaal bekijken? Reimerswaal ligt in de provincie  Zeeland en heeft ongeveer 22.720 inwoners. Het afval in Reimerswaal wordt verzorgd door ZRD.

Afvalkalender gemeente Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal wordt ongeveer 852 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 98
Papier 83
Glas 17
PMD 9,8
Grof huishoudelijk Restafval 62
Fijn huishoudelijk Restafval 207

Afvalwijzer Reimerswaal 2022

Afvalwijzer Reimerswaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Reimerswaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Reimerswaal 2022

De afvalkalender van de gemeente Reimerswaal vind je op:

Milieustraat gemeente Reimerswaal

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Reimerswaal?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Reimerswaal. Het adres van de milieustraat Reimerswaal is
  • ZRD Milieustraat Reimerswaal, Stationsweg 8a, 4416 PJ Kruiningen

Grofvuil gemeente Reimerswaal

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Reimerswaal rondom feestdagen

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met kerst? Wordt het afval wel opgehaald met Pasen? Het antwoord op al deze vragen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Reimerswaal

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.