Afvalkalender gemeente Reimerswaal

Afvalkalender gemeente Reimerswaal bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Reimerswaal? Op de afvalkalender van gemeente Reimerswaal vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Reimerswaal. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Reimerswaal wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Reimerswaal de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Reimerswaal.
Afvalkalender gemeente Reimerswaal

Afvalkalender Reimerswaal

Afvalkalender gemeente Reimerswaal bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Reimerswaal kunt vinden? De gemeente Reimerswaal ligt in de provincie Zeeland en heeft 22,909 inwoners. De afvalkalender in gemeente Reimerswaal wordt verzorgd door ZRD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Reimerswaal.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Reimerswaal aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Reimerswaal (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Reimerswaal.

Over afval in de gemeente Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 22,909 inwoners in de gemeente Reimerswaal bieden jaarlijks ongeveer 852 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 98 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 83 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Reimerswaal jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Reimerswaal. Daarvan biedt iedere persoon 9.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 62 kilo grof huishoudelijk afval en 207 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Reimerswaal gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Reimerswaal

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Reimerswaal bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Reimerswaal vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Reimerswaal betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Reimerswaal is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €245.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €370.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Reimerswaal: €329.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Reimerswaal wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Reimerswaal.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Reimerswaal.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Reimerswaal

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Reimerswaal.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 98
Papier 83
Glas 17
PMD 9.8
Grof huishoudelijk Restafval 62
Fijn huishoudelijk Restafval 207

Afvalwijzer gemeente Reimerswaal

Afvalwijzer Reimerswaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Reimerswaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 852 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 22,909 inwoners van de gemeente Reimerswaal, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Reimerswaal

Reimerswaal is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Reimerswaal

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Reimerswaal brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Reimerswaal op onderstaand adres:
  • ZRD Milieustraat Reimerswaal, Stationsweg 8a, 4416 PJ Kruiningen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Reimerswaal

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Reimerswaal printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ZRD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Reimerswaal printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Reimerswaal

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn. Onder grofvuil verstaan we al het afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kwijt kunt. Soms zijn objecten te groot of te zwaar voor de kliko of ondergrondse container. Dan kun je kiezen om deze weg te brengen naar de milieustraat bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over jouw milieustraat en welke soorten afval je mag afstorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- sloopmateriaal en klein chemisch afval.

Afwijkende afvalkalender Reimerswaal

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Reimerswaal

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Reimerswaal in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Reimerswaal:
  • In de gemeente Reimerswaal wordt de afvalkalender verzorgd door ZRD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 852 kilo huisvuil ingezameld door de 22,909 inwoners in Reimerswaal.
  • In de gemeente Reimerswaal wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Reimerswaal zijn €329,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Reimerswaal gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Reimerswaal?

De afvalkalender van de gemeente Reimerswaal vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Reimerswaal?

Als je container in de gemeente Reimerswaal niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Reimerswaal of met de afvalverwerker: ZRD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Reimerswaal kun je dan contact opnemen met de gemeente Reimerswaal. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ZRD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Reimerswaal?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Reimerswaal een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Reimerswaal als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Reimerswaal?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Reimerswaal: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Reimerswaal. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *