Afvalkalender gemeente Renkum

Afvalkalender gemeente Renkum bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Renkum? Op de afvalkalender van gemeente Renkum vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Renkum. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Renkum wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Renkum de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Renkum.
Afvalkalender gemeente Renkum

Afvalkalender Renkum

Afvalkalender gemeente Renkum bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Renkum kunt vinden? De gemeente Renkum ligt in de provincie Gelderland en heeft 31,322 inwoners. De afvalkalender in gemeente Renkum wordt verzorgd door ACV Groep. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Renkum.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Renkum aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Renkum (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Renkum.

Over afval in de gemeente Renkum

In de gemeente Renkum wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,322 inwoners in de gemeente Renkum bieden jaarlijks ongeveer 516 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 164 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Renkum jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Renkum. Daarvan biedt iedere persoon 29.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 41 kilo grof huishoudelijk afval en 82 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Renkum gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Renkum

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Renkum bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Renkum vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Renkum

In de gemeente Renkum betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Renkum betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Renkum is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €240.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €304.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Renkum: €279.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Renkum wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Renkum.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Renkum.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Renkum

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Renkum.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 164
Papier 61
Glas 27
PMD 29.9
Grof huishoudelijk Restafval 41
Fijn huishoudelijk Restafval 82

Afvalwijzer gemeente Renkum

Afvalwijzer Renkum bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Renkum jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 516 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,322 inwoners van de gemeente Renkum, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Renkum

Renkum is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Renkum

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Renkum brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Renkum op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Renkum, Veentjesbrug 2, 6866 NC Heelsum

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Renkum

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Renkum printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ACV Groep.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Renkum printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Renkum

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Renkum

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Renkum

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Renkum in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Renkum:
  • In de gemeente Renkum wordt de afvalkalender verzorgd door ACV Groep.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 516 kilo huisvuil ingezameld door de 31,322 inwoners in Renkum.
  • In de gemeente Renkum wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Renkum zijn €279,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Renkum gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Renkum?

De afvalkalender van de gemeente Renkum vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Renkum?

Als je container in de gemeente Renkum niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Renkum of met de afvalverwerker: ACV Groep

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Renkum kun je dan contact opnemen met de gemeente Renkum. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ACV Groep) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Renkum?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Renkum een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Renkum als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Renkum?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Renkum: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Renkum. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *