Afvalkalender gemeente Renswoude

Afvalkalender gemeente Renswoude bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Renswoude? Op de afvalkalender van gemeente Renswoude vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Renswoude. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Renswoude wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Renswoude de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Renswoude.
Afvalkalender gemeente Renswoude

Afvalkalender Renswoude

Afvalkalender gemeente Renswoude bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Renswoude kunt vinden? De gemeente Renswoude ligt in de provincie Utrecht en heeft 5,642 inwoners. De afvalkalender in gemeente Renswoude wordt verzorgd door ACV Groep. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Renswoude.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Renswoude aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Renswoude (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Renswoude.

Over afval in de gemeente Renswoude

In de gemeente Renswoude wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 5,642 inwoners in de gemeente Renswoude bieden jaarlijks ongeveer 479 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 85 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 47 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Renswoude jaarlijks per persoon 16 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Renswoude. Daarvan biedt iedere persoon 11 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 7 kilo grof huishoudelijk afval en 217 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Renswoude gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Renswoude

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Renswoude bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Renswoude vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Renswoude

In de gemeente Renswoude betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Renswoude betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Renswoude is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €270.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €305.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Renswoude: €296.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Renswoude wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Renswoude.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Renswoude.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Renswoude

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Renswoude.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 85
Papier 47
Glas 16
PMD 11
Grof huishoudelijk Restafval 7
Fijn huishoudelijk Restafval 217

Afvalwijzer gemeente Renswoude

Afvalwijzer Renswoude bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Renswoude jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 479 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 5,642 inwoners van de gemeente Renswoude, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Renswoude

Renswoude is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Renswoude

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Renswoude brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Renswoude op onderstaand adres:
  • Afvalinzamelstation Renswoude, Molenstraat 12 Renswoude

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Renswoude

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Renswoude printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ACV Groep.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Renswoude printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Renswoude

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Renswoude

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Renswoude

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Renswoude in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Renswoude:
  • In de gemeente Renswoude wordt de afvalkalender verzorgd door ACV Groep.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 479 kilo huisvuil ingezameld door de 5,642 inwoners in Renswoude.
  • In de gemeente Renswoude wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Renswoude zijn €296,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Renswoude gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Renswoude?

De afvalkalender van de gemeente Renswoude vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Renswoude?

Als je container in de gemeente Renswoude niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Renswoude of met de afvalverwerker: ACV Groep

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Renswoude kun je dan contact opnemen met de gemeente Renswoude. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ACV Groep) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Renswoude?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Renswoude een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Renswoude als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Renswoude?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Renswoude: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Renswoude. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *