Afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden

Afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Reusel-De Mierden? Op de afvalkalender van gemeente Reusel-De Mierden vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Reusel-De Mierden. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Reusel-De Mierden wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Reusel-De Mierden de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Reusel-De Mierden.
Afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden

Afvalkalender Reusel-De Mierden

Afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Reusel-De Mierden kunt vinden? De gemeente Reusel-De Mierden ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 13,282 inwoners. De afvalkalender in gemeente Reusel-De Mierden wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Reusel-De Mierden.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Reusel-De Mierden aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Reusel-De Mierden (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Reusel-De Mierden.

Over afval in de gemeente Reusel-De Mierden

In de gemeente Reusel-De Mierden wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 13,282 inwoners in de gemeente Reusel-De Mierden bieden jaarlijks ongeveer 351 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 91 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 70 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Reusel-De Mierden. Daarvan biedt iedere persoon 36.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 13 kilo grof huishoudelijk afval en 7 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Reusel-De Mierden gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Reusel-De Mierden

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Reusel-De Mierden bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Reusel-De Mierden vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Reusel-De Mierden

In de gemeente Reusel-De Mierden betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Reusel-De Mierden betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Reusel-De Mierden is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €109.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €134.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Reusel-De Mierden: €127.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Reusel-De Mierden wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Reusel-De Mierden.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Reusel-De Mierden.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Reusel-De Mierden

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Reusel-De Mierden.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 91
Papier 70
Glas 24
PMD 36.9
Grof huishoudelijk Restafval 13
Fijn huishoudelijk Restafval 7

Afvalwijzer gemeente Reusel-De Mierden

Afvalwijzer Reusel-De Mierden bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Reusel-De Mierden jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 351 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 13,282 inwoners van de gemeente Reusel-De Mierden, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Reusel-De Mierden

Reusel-De Mierden is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Reusel-De Mierden

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Reusel-De Mierden brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Reusel-De Mierden op onderstaand adres:
  • Milieustraat Bladel, Nijverheidsstraat 7, 5531 AA Bladel

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Reusel-De Mierden printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Reusel-De Mierden printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Reusel-De Mierden

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Reusel-De Mierden

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Reusel-De Mierden

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Reusel-De Mierden in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Reusel-De Mierden:
  • In de gemeente Reusel-De Mierden wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 351 kilo huisvuil ingezameld door de 13,282 inwoners in Reusel-De Mierden.
  • In de gemeente Reusel-De Mierden wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Reusel-De Mierden zijn €127,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Reusel-De Mierden gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Reusel-De Mierden?

De afvalkalender van de gemeente Reusel-De Mierden vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Reusel-De Mierden?

Als je container in de gemeente Reusel-De Mierden niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Reusel-De Mierden of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Reusel-De Mierden kun je dan contact opnemen met de gemeente Reusel-De Mierden. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Reusel-De Mierden?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Reusel-De Mierden een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Reusel-De Mierden als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Reusel-De Mierden?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Reusel-De Mierden: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Reusel-De Mierden. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Reusel-De Mierden”

 1. Vrijdag 30 juni wordt de groencontainer geledigd. Graag zou ik hem daarna willen omruilen, is n.l de laatste keer met het ledigen kapot gegaan.

  Met vriendelijke groet,
  A v.d Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *