Afvalkalender gemeente Rhenen

Afvalkalender gemeente Rhenen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Rhenen? Op de afvalkalender van gemeente Rhenen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Rhenen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Rhenen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Rhenen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Rhenen.
Afvalkalender gemeente Rhenen

Afvalkalender Rhenen

Afvalkalender gemeente Rhenen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Rhenen kunt vinden? De gemeente Rhenen ligt in de provincie Utrecht en heeft 20,264 inwoners. De afvalkalender in gemeente Rhenen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Rhenen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Rhenen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Rhenen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Rhenen.

Over afval in de gemeente Rhenen

In de gemeente Rhenen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 20,264 inwoners in de gemeente Rhenen bieden jaarlijks ongeveer 476 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 104 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 56 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Rhenen jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Rhenen. Daarvan biedt iedere persoon 14.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 191 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Rhenen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Rhenen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Rhenen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Rhenen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Rhenen

In de gemeente Rhenen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Rhenen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Rhenen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €235.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €317.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Rhenen: €291.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Rhenen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Rhenen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Rhenen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Rhenen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Rhenen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 104
Papier 56
Glas 19
PMD 14.4
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 191

Afvalwijzer gemeente Rhenen

Afvalwijzer Rhenen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Rhenen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 476 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 20,264 inwoners van de gemeente Rhenen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Rhenen

Rhenen is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Rhenen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Rhenen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Rhenen op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Remmerden, Remmerden 38, 3911 TZ Rhenen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Rhenen

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Rhenen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Rhenen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Rhenen

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Rhenen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Rhenen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Rhenen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Rhenen:
  • In de gemeente Rhenen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 476 kilo huisvuil ingezameld door de 20,264 inwoners in Rhenen.
  • In de gemeente Rhenen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Rhenen zijn €291,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Rhenen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Rhenen?

De afvalkalender van de gemeente Rhenen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Rhenen?

Als je container in de gemeente Rhenen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Rhenen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Rhenen kun je dan contact opnemen met de gemeente Rhenen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Rhenen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Rhenen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Rhenen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Rhenen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Rhenen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Rhenen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Rhenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *