Afvalkalender gemeente Rijssen-Holten

Afvalkalender gemeente Rijssen-Holten bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Rijssen-Holten? Op de afvalkalender van gemeente Rijssen-Holten vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Rijssen-Holten. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Rijssen-Holten wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Rijssen-Holten de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Rijssen-Holten.
Afvalkalender gemeente Rijssen-Holten

Afvalkalender Rijssen-Holten

Afvalkalender gemeente Rijssen-Holten bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Rijssen-Holten kunt vinden? De gemeente Rijssen-Holten ligt in de provincie Overijssel en heeft 38,230 inwoners. De afvalkalender in gemeente Rijssen-Holten wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Rijssen-Holten.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Rijssen-Holten aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Rijssen-Holten (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Rijssen-Holten.

Over afval in de gemeente Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 38,230 inwoners in de gemeente Rijssen-Holten bieden jaarlijks ongeveer 645 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 114 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 86 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Rijssen-Holten jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Rijssen-Holten. Daarvan biedt iedere persoon 34.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 136 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Rijssen-Holten gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Rijssen-Holten

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Rijssen-Holten bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Rijssen-Holten vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Rijssen-Holten betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Rijssen-Holten is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €161.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €213.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Rijssen-Holten: €200.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Rijssen-Holten wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Rijssen-Holten.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Rijssen-Holten.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Rijssen-Holten

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Rijssen-Holten.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 114
Papier 86
Glas 20
PMD 34.9
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 136

Afvalwijzer gemeente Rijssen-Holten

Afvalwijzer Rijssen-Holten bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Rijssen-Holten jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 645 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 38,230 inwoners van de gemeente Rijssen-Holten, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Rijssen-Holten

Rijssen-Holten is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Rijssen-Holten

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Rijssen-Holten brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Rijssen-Holten op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Rijssen, Nijverheidsstraat 17-a, 7461 AD Rijssen

Niet geleegd, extra container of container vol?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Rijssen-Holten

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Rijssen-Holten printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Rijssen-Holten printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Rijssen-Holten

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Rijssen-Holten

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Rijssen-Holten

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Rijssen-Holten in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Rijssen-Holten:
  • In de gemeente Rijssen-Holten wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 645 kilo huisvuil ingezameld door de 38,230 inwoners in Rijssen-Holten.
  • In de gemeente Rijssen-Holten wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Rijssen-Holten zijn €200,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Rijssen-Holten gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Rijssen-Holten?

De afvalkalender van de gemeente Rijssen-Holten vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Rijssen-Holten?

Als je container in de gemeente Rijssen-Holten niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Rijssen-Holten of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Rijssen-Holten kun je dan contact opnemen met de gemeente Rijssen-Holten. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Rijssen-Holten?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Rijssen-Holten een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Rijssen-Holten als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Rijssen-Holten?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Rijssen-Holten: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Rijssen-Holten. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *