Afvalkalender gemeente Roermond

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Roermond bekijken? Roermond ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 58.316 inwoners. Het afval in Roermond wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Roermond

In de gemeente Roermond wordt ongeveer 530 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 58
Papier 50
Glas 20
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 197

Afvalwijzer Roermond 2022

Afvalwijzer Roermond bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Roermond jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Roermond 2022

De afvalkalender van de gemeente Roermond vind je op:

Milieustraat gemeente Roermond

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Roermond?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Roermond. Het adres van de milieustraat Roermond is
  • Milieupark Roermond, Mijnheerkensweg 31, 6041 TA Roermond

Grofvuil gemeente Roermond

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Roermond rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Roermond

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.