Afvalkalender gemeente Rotterdam

De afvalkalender gemeente Rotterdam bekijken? Gemeente Rotterdam is met 644.000 inwoners de op een na grootste gemeente van Nederland. De gemeente bestaat uit 14 stadskwartieren. Tot 2008 maakte de gemeente Rotterdam ieder jaar een afvalkalender aan op pdf formaat. Nu kun je eenvoudig de app van afvalwijzer downloaden voor IOS of Android om de ophaaldata bij jou in de buurt te bekijken.

Afvalkalender gemeente Rotterdam

Afvalkalender gemeente Rotterdam

Binnen de verschillende stadskwartieren wordt er onderscheid gemaakt tussen enerzijds de huis containers (kliko’s) en anderzijds de ondergrondse containers. De kliko’s zijn de huiscontainers die je eens per week kunt aanbieden aan de straatkant staan of op een door de gemeente aangewezen plek. De ondergrondse containers worden bediend door een milieupas of zijn gratis toegankelijk voor de bewoners van de wijk. Op deze manier houdt de gemeente Rotterdam de stad schoon.

De kosten die de afvalverwerking met zich mee brengt wordt gefinancierd met de afvalstoffenheffing die ieder Rotterdams huishouden betaald.

De ondergrondse containers worden minimaal een keer per week gelegd. Mocht het voorkomen dat de container bij jou in de buurt vol is, zet dan niet het afval ernaast. Daarmee voorkom je dat dit wegwaait en op de straat beland. Maar hiermee kun je ook een boete voorkomen.

Wil jij weten wanneer bij jou in de buurt de kliko wordt geleegd klik dan hier.

Afvalkalender gemeente Rotterdam 2022 – afval scheiden

Scheiden van afval wordt steeds belangrijker. Omdat we naar een steeds duurzamere samenleving toegaan, worden steeds meer afvalsoorten gescheiden ingezameld. Er kunnen dan van deze afvalsoorten weer nieuwe producten worden gemaakt. Daarmee wordt het milieu ontlast. Bovendien is het inleveren van restafval vaak duurder dan andere afvalsoorten. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Rotterdam -Milieuparken

Rotterdam telt 7 milieuparken waar jij als inwoner van de gemeente jouw afval en kringloop goederen kunt inleveren. Op deze parken kun je ook tot 35m2 asbesthoudend materiaal aanbieden. 

Tip! Neem altijd een legitimatie mee en een brief met jouw adres. Zodat je kunt bewijzen dat jij woont in de gemeente Rotterdam.

 • Milieupark Charlois
  Aploniastraat 12
  3084 CC Rotterdam

 • Milieupark Delfshaven
  Keilezijweg 15
  3029 BW Rotterdam
 • Milieupark Hillegersberg-Schiebroek
  Melanchtonweg 139
  3045 PN Rotterdam
 • Milieupark IJsselmonde
  Hekendorpstraat 55
  3079 DX Rotterdam
 • Milieupark Prins Alexander
  Nikkelstraat 131
  3067 GD Rotterdam (ingang Hoofdweg)
 • Milieupark Hoek van Holland
  Zekkenweg 100 a
  3151 ZC Hoek van Holland
 • Milieupark Rozenbrug
  Frans Halsstraat 2

  3181 HC Rozenburg

Container uit het zicht

Heb je meerdere Kliko’s thuis? Dan zijn deze meestal niet bepaald een aanwinst voor je tuin. Je kunt dit oplossen door te kiezen voor een mooie ombouw om je container of een Klikokast. Deze zijn er in meerdere uitvoeringen. Je hebt bijvoorbeeld Klikokasten voor 2 kliko’s, of een containerombouw voor 3 kliko’s. Maar ook voor een enkele klikokast zijn er verschillende oplossingen.Benieuwd naar alle mogelijkheden?