Afvalkalender gemeente Rucphen

Afvalkalender gemeente Rucphen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Rucphen? Op de afvalkalender van gemeente Rucphen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Rucphen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Rucphen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Rucphen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Rucphen.
Afvalkalender gemeente Rucphen

Afvalkalender Rucphen

Afvalkalender gemeente Rucphen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Rucphen kunt vinden? De gemeente Rucphen ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 23,333 inwoners. De afvalkalender in gemeente Rucphen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Rucphen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Rucphen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Rucphen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Rucphen.

Over afval in de gemeente Rucphen

In de gemeente Rucphen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,333 inwoners in de gemeente Rucphen bieden jaarlijks ongeveer 562 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 117 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Rucphen jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Rucphen. Daarvan biedt iedere persoon 23.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 45 kilo grof huishoudelijk afval en 159 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Rucphen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Rucphen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Rucphen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Rucphen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Rucphen

In de gemeente Rucphen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Rucphen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Rucphen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €205.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €298.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Rucphen: €271.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Rucphen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Rucphen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Rucphen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Rucphen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Rucphen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 117
Papier 55
Glas 19
PMD 23.7
Grof huishoudelijk Restafval 45
Fijn huishoudelijk Restafval 159

Afvalwijzer gemeente Rucphen

Afvalwijzer Rucphen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Rucphen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 562 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,333 inwoners van de gemeente Rucphen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Rucphen

Rucphen is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Rucphen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Rucphen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Rucphen op onderstaand adres:
  • Route

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Rucphen

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Rucphen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Rucphen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Rucphen

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Rucphen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Rucphen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Rucphen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Rucphen:
  • In de gemeente Rucphen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 562 kilo huisvuil ingezameld door de 23,333 inwoners in Rucphen.
  • In de gemeente Rucphen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Rucphen zijn €271,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Rucphen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Rucphen?

De afvalkalender van de gemeente Rucphen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Rucphen?

Als je container in de gemeente Rucphen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Rucphen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Rucphen kun je dan contact opnemen met de gemeente Rucphen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Rucphen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Rucphen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Rucphen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Rucphen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Rucphen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Rucphen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *