Afvalkalender gemeente ‘s-Hertogenbosch

Afvalkalender gemeente ‘s-Hertogenbosch bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente ‘s-Hertogenbosch? Op de afvalkalender van gemeente ‘s-Hertogenbosch vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente ‘s-Hertogenbosch de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
Afvalkalender gemeente 's-Hertogenbosch

Afvalkalender ‘s-Hertogenbosch

Afvalkalender gemeente ‘s-Hertogenbosch bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente ‘s-Hertogenbosch kunt vinden? De gemeente ‘s-Hertogenbosch ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 156,599 inwoners. De afvalkalender in gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente ‘s-Hertogenbosch.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente ‘s-Hertogenbosch aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente ‘s-Hertogenbosch (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Over afval in de gemeente ‘s-Hertogenbosch

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 156,599 inwoners in de gemeente ‘s-Hertogenbosch bieden jaarlijks ongeveer 491 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 69 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 46 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente ‘s-Hertogenbosch jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Daarvan biedt iedere persoon 8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 46 kilo grof huishoudelijk afval en 216 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in ‘s-Hertogenbosch gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 ‘s-Hertogenbosch

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente ‘s-Hertogenbosch bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente ‘s-Hertogenbosch vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente ‘s-Hertogenbosch

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente ‘s-Hertogenbosch betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente ‘s-Hertogenbosch is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €200.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €252.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in ‘s-Hertogenbosch: €231.
De afvalstoffenheffing in de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat ‘s-Hertogenbosch.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in ‘s-Hertogenbosch.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente ‘s-Hertogenbosch

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 69
Papier 46
Glas 27
PMD 8
Grof huishoudelijk Restafval 46
Fijn huishoudelijk Restafval 216

Afvalwijzer gemeente ‘s-Hertogenbosch

Afvalwijzer ‘s-Hertogenbosch bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van ‘s-Hertogenbosch jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 491 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 156,599 inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente ‘s-Hertogenbosch

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente ‘s-Hertogenbosch brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente ‘s-Hertogenbosch op onderstaand adres:
  • Milieustation Treurenburg, Galliumstraat 9, 5221 CN ‘s-Hertogenbosch

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente ‘s-Hertogenbosch

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente ‘s-Hertogenbosch printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente ‘s-Hertogenbosch printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente ‘s-Hertogenbosch

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender ‘s-Hertogenbosch

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in ‘s-Hertogenbosch

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender ‘s-Hertogenbosch in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender ‘s-Hertogenbosch:
  • In de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 491 kilo huisvuil ingezameld door de 156,599 inwoners in ‘s-Hertogenbosch.
  • In de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn €231,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in ‘s-Hertogenbosch gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente ‘s-Hertogenbosch?

De afvalkalender van de gemeente ‘s-Hertogenbosch vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in ‘s-Hertogenbosch?

Als je container in de gemeente ‘s-Hertogenbosch niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente ‘s-Hertogenbosch kun je dan contact opnemen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in ‘s-Hertogenbosch?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in ‘s-Hertogenbosch?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente ‘s-Hertogenbosch: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

6 gedachten aan “Afvalkalender gemeente ‘s-Hertogenbosch”

 1. ik vind het gek dat als je netjes je spullen wegbrengt word gestraft door een bedrag te moeten betalen ik zie regelmatig spullen gedumpt bovendien word je niet altijd hartelijk ontvangen en geholpen op de sto

  rt verder vind ik dat het restafval in de zomer niet 3 weken moet gaan broeien je vraagt om problemen
  waarom word er m
  niet nagedacht om wisselend de containers op te halen in het voorjaar is er volgens meer groen afval in de zomer met het restafval vaker de scheiding vind ik ook verwarrend wat moet nu precies in wat

  1. Beste Jaap de Regt,

   Het is natuurlijk niet zo dat omdat er illegaal spullen gedumpt worden, afval naar de stort brengen gratis zou moeten zijn. Het verwerken van afval kost namelijk ook geld.

   Bij heel warm weer kiezen sommige gemeenten ervoor om de afvalcontainers vaker op te halen.

   Over welke afvalsoorten heeft u vragen? Meer informatie over groenafval vind u hier. Over groenafval kunt u hier meer vinden.

   Met vriendelijke groet.

 2. Ik heb gisteren 22-01-2024 een nieuwe toegangspas gehaald voor de ondergr0ndse containers in de Grote Wielen, watertuinen.
  Pas nr : 182125. Keurig de betaling op het milieu station afgerond.
  Kreeg de mededeling dat ik 4 uur moest wachten voordat ik de kaart kon gebruiken. Het is nu 18:30 uur en hij doet het nog steeds niet.
  Graag een reactie. { en een werkende pas}

  1. Beste Theo Ermens,

   Vervelend dat uw pas het niet doet. U kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van de afvalstoffendienst.nl. Dit kunt u telefonisch doen op: (073) 615 65 00.

   Zij kunnen u verder helpen.

   Met vriendelijke groet.

  1. Beste Els van der Sanden,

   Ik heb een fysieke kalender voor u aangevraagd voor uw adres.
   Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat u de kalender thuisgestuurd krijgt. U kunt de afvalkalender van ’s Hertogenbosch voor uw adres ook hier downloaden.

   Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *