Afvalkalender gemeente Schagen

afvalkalender gemeente Schagen

De afvalkalender gemeente Schagen wordt verzorgd door de HVC groep. HVC is een afval bedrijf dat het recyclen van afval hoog in het vaandel heeft staan. Dat wil zeggen, zij zien afval als een nieuwe grondstof. Bovendien maken zij van GFT-afval nieuwe energie bronnen, de zogeheten groene energie.

Afvalkalender gemeente Schagen

Wil je weten wanneer jij de container aan de weg moet zetten? Je hebt in Schagen waarschijnlijk te maken met 1, 2 of 3 verschillende containers. Er wordt gebruik gemaakt van tot wel 4 verschillende containers in Schagen:

  • GFT+e containers
  • Papier en karton containers
  • Plastic, blik en drinkpakken
  • Restafval

Het restafval kun je vaak kwijt in een ondergrondse container en voor de drie andere afvalsoorten heb je een aparte Kliko of minicontainer.

Afvalkalender Schagen 2022: Kliko’s

Omdat je dus steeds meer Kliko’s bij huis krijgt, is een veelgehoord probleem: “Waar moet ik al deze containers laten?”. Gelukkig zijn hier hele mooie oplossingen voor. Met een mooie Klikokast werk je de containers uit het zicht, en fleur je je tuin meteen op.

Tip: Voor het scheiden van GFT+e afval kun je gebruik maken van een biologische vuilniszak. Dit is de enige afvalzak die in deze container mag.

Afval ophaaldagen Schagen

Op de website van HVC kun je vinden welke container wanneer aan de weg moet. Bovendien kun je zien waar waar je jouw grofvuil heen kunt brengen. Daarnaast zijn de actuele openingstijden van het afvalbrengstation. Met name rondom feestdagen is het handig om deze website goed in de gaten te houden. Bekijk hier jouw persoonlijke afvalkalender voor de gemeente Schagen.

Afvalbrengstation Schagen

Heb je groot, huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar het afvalbrengstation Schagen brengen. Vanuit hier wordt het afval door HTC weer verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Op deze manier draag ook jij bij aan een beter milieu. Houd er rekening mee dat het doordeweeks vaak rustig is dan in het weekend.

Het afvalbrengstation Schagen is gevestigd aan:

  • Zijperweg 12 b/c
  • 1742 NE Schagen