Afvalkalender gemeente Scherpenzeel

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Scherpenzeel bekijken? Scherpenzeel ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 9.883 inwoners. Het afval in Scherpenzeel wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Scherpenzeel

In de gemeente Scherpenzeel wordt ongeveer 429 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 131
Papier 55
Glas 16
PMD 15,6
Grof huishoudelijk Restafval 6
Fijn huishoudelijk Restafval 175

Afvalwijzer Scherpenzeel 2022

Afvalwijzer Scherpenzeel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Scherpenzeel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Afvalkalender gemeente Scherpenzeel 2022

De afvalkalender van de gemeente Scherpenzeel vind je op:

Milieustraat gemeente Scherpenzeel

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Scherpenzeel?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Scherpenzeel. Het adres van de milieustraat Scherpenzeel is
  • Milieustraat Scherpenzeel, Hopenseweg 3, Scherpenzeel

Grofvuil gemeente Scherpenzeel

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Scherpenzeel rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Scherpenzeel

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.